Twitter – la ce sa ne asteptam in 2015

Acum un an in urma, in aceeasi perioada a anului, marea intrebare despre Twitter era cum se va adapta si schimba aceasta retea sociala si cultura companiei dupa ce a devenit publica. Raspunsul, dupa cum am putut vedea, a constat intr-o schimbare.

Primele trei luni de cotatie Twitter pe Wall Street au prezentat un pret de in jur de 70 $ pe actiune. Twitter a depasit estimarie in ceea ce priveste veniturile si castigurile, conform unor rapoarte din luna februarie, insa cresterea numarului de utilizatori nu a fost deloc conforma cu estimarile, astfel pretul actiunilor a scazut in acel moment cu aproximativ 20%.

Alte cateva episoade de acest gen s-au repetat de atunci, fortand conducerea Twitter sa se focalizeze exclusiv pe cresterea numarului de utilizatori si pe castigarea increderii investitorilor.

Astfel incepand din anul urmator Twitter planuieste sa introduca un timeline pentru noii utilizatori pentru a reduce impedimentele in gasirea persoanelor care sa dea follow pentru prima data cand se inscriu in aceasta retea de socializare. In acest fel se spera la imbunatatirea ratei de retinere a utilizatorilor.

In acelasi concept reteaua sociala va incepe sa scoata in evidenta tweeturile ce poate au fost ratate de utilizatori cat timp au fost deconectati, vor fi introduse de asemenea noi facilitati pentru distribuire a tweeturilor si a stirilor de ultima ora. Toate acestea vor avea ca rezultat o implicare crescuta a utilizatorilor si vor pava calea catre optiuni mai eficiente de promovare.

Twitter are planuri ambitioase si strategii noi, se pare ca si managementul a gasit modalitati mai eficiente de a comunica aceste strategii investitorilor. Pana cand va reusi totusi sa demonstreze faptic o crestere mai puternica a numarului de utilizatori, va ramane sub privirea atenta atat a investitorilor cat si a utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *