Trenduri SEO ce guverneaza in anul 2015

Lumea SEO este dinamica, in continua evolutie si schimbare. Industria SEO s-a imbunatatit considerabil an de an, odata cu actualizarile si update-urile de algoritmi de la Google. Optimizarea pentru motoarele de cautare nu este nici pe departe de a deveni ceva depasit, chiar tinde spre convergenta cu alte asptecte ale marketingului digital, precum marketingul de continut ori social media marketing.

In acest an, pana in momentul de fata, se pot observa cateva tendinte pe partea de SEO. Elementele tehnice au devenit foarte importante – meta tags, cuvintele cheie si problemele de indexare primeaza in acest sens. Marketingul continutului se comporta ca si o coloana vertebrala ce influenteaza dramatic vizibilitatea in cautari. SEO si partea de continut merg mana in mana, iar companiile care nu isi planifica un marketing de continut eficient vor pierde o buna ocazie de a progresa.

Realizarile la nivel tehnic nu inseamna insa totul fara a adauga o nota umana, nici un brand nu poate supravietui doar in acest fel in conditiile concurentei acerbe. Se impune astfel crearea de strategii care sa vizeze relatii cu campanii ale bloggerilor, participarea activa in social media, angajamente si participare activa pe partea de relationare cu clientii, atat cei potentiali cat si cei deja existenti.

Optimizarea pentru mobil este o necesitate pe care Google insista foarte mult acum, dovada sta update-ul de algoritm ce vizeaza exact optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile lansat in luna aprilie. Au inceput deja sa fie penalizate site-uri care nu satisfac criteriile impuse, care nu ofera o experienta placuta utilizatorilor de dispozitive mobile.

Au trecut de ceva timp zilele in care puteau fi alese asa-numite „scurtaturi” pentru a obtine succesul pe partea de SEO, vizibilitate in motoarele de cautare si pozitionari. Acum totul se invarte in jurul planificarii unui „joc cinstit”, pe oferirea de servicii SEO de care clientii sa beneficieze. S-a terminat epoca link-farming-ului si a spam-ului, totul trebuie sa fie acum organic, natural si cat mai adaptat la toti algoritmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *