Studiu de caz in schimbarea structurii URL

Optimizare URLAm vazut in multe cazuri ca un URL mai scurt are sanse mai mari sa fie accesat, decat unul mai lung. Astfel daca ai un URL de genul :

Studiu de caz in schimbarea structurii URL

Cu siguranta va primi mai multe click-uri cel care urmeaza, care este acelasi dar fara date :

https://www.promovaredesite.eu/studiu-de-caz-in-schimbarea-structurii-url/

In timp ce am cercetat acest lucru, am observat ca site-urile in general nu folosesc date in URL-urile lor. Intrucat am folosit date in URL-urile mele de pe blog-ul meu pentru mai mult de 2 ani, am crecetat cum as putea face sa nu folosesc aceste date. Am gasit urmatorul cod si l-am pus in fisierul meu ht.access :

RedirectMatch 301 /([0-9]+)/([0-9]+)/([0-9]+)/(.*) $ https://www.promovaredesite.eu/$4

Note : Totul trebuie sa fie intr-o linie pentru a functiona.

Inainte sa incarc fisierul ht.access actualizat pentru site-ul meu, totusi, a trebuit sa schimb structura permalink in WordPress, ca sa nu mai genereze URL-urile cu date in titlu. Am modificat /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ in /%postname%/.

Am salvat acea modificare, mi-am salvat fisierul .htaccess modificat in directorul root al domeniului meu, si mi-am rerulat pluginul ce genereaza un fisier sitemap.xml. Apoi, imediat am testat schimbarea folosind cateva din link-urile mele mai vechi, m-am asigurat ca se redirectionau cum trebuie. De asemenea m-am asigurat ca am activat pluginul 404 al lui AlexKing, ce imi trimite mail atunci cand o eroare „404 nu a fost gasit” este generata pe site-ul meu. Este bine intotdeauna sa activezi acest plugin atunci cand faci o schimbare structurala la blogul tau, fiindca te va ajuta sa identifici orice eroare pe care ai fi produso.

Va dura ceva timp ca Google, MSN si Yahoo sa reindexeze aceste link-uri, dar rezultatul final ar trebui sa fie mai bun prin rata de click-uri primite pe domeniul meu.

Pentru un timp, totusi, unul plateste pretul de a pierde page rank pentru paginile individuale. Cel putin asta a fost experienta mea, mi s-a spus ca un redirect 301 nu ar trebui sa scada page rank-ul, dar cumva acest lucru -a intamplat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *