Strategii de optimizare a site-ului

Competitia acerba de pe domeniul online cere obligatoriu ca site-ul sa iti fie optimizat pentru a fi unul de succes. Numarul de milioane de site-uri existente pe internet care este in continua crestere impune necesitatea unui site bine structurat. Exista un urias potential de castig din domeniul online, iar expertii spun ca ceea ce vedem in perioada curenta este doar varful icebergului.

Cu siguranta daca iti doresti ca afacerea ta sa intre si in mediul online, nu iti poti permite sa ratezi optimizarea site-ului. Aceasta din cauza ca cei carora le oferi servicii si produse – consumatorii – nu te pot gasi de fiecare data; prezenta si vizibilitatea online trebuie sa fie buna pentru ca afacerea sa nu esueze. Studii mai vechi dar si mai recente arata ca un procent de peste 85% din utilizatorii internetului folosesc motoarele de cautare pentru informatii sau pentru a cumpara produse. Cifra este una mare si nu trebuie neglijata. Daca site-ul nu se gaseste macar in primele 20 de pozitii, sansele sunt foarte mici ca afacerea sa reuseasca.

Search Engine Optimization (SEO) a devenit un parametru crucial pentru fiecare proprietar de site. SEO ajuta la pozitionari mai bune in motoarele de cautare. Cateva aspecte esentiale ale SEO sunt:

  • cuvintele cheie: in baza continutului site-ului, trebuie facuta si o analiza a cuvintelor cheie. Trebuie alese cuvinte cheie relevante, esentiale pentru afacere, care sa ajute la urcarea in pozitionari in motoarele de cautare.
  • Meta tags: ofera informatii esentiale consumatorilor exact despre ceea ce ofera site-ul. Meta tags trebuie sa includa o descriere clara a produselor si serviciilor oferite de site.
  • Alt tags pe imagine: pe langa URL-ul unei imagini de pe site, un Alt tag trebuie introdus de asemenea.
  • Title tag: cele mai relevante cuvinte cheie trebuiesc introduse aici, pentru a ajuta la pozitionari mai bune.
  • Text: cu cat continutul este mai bine organizat si respecta regulile SEO, cu atat mai mari sunt si sansele de succes.

Pe langa eforturile dedicate SEO, marketingul si promovarea joaca de asemenea un rol foarte important. Internetul vine si aici in ajutor, promovarea poate fi realizata prin retele sociale, bloguri si altele. In acest fel SEO si promovarea sunt de un real ajutor cand vine vorba de cresterea vizibilitatii, implicit de atragerea de mai mult trafic, ce va creste rata de conversie si automat va duce si afacerea pe o panta ascendenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *