Sfaturi SEO pentru bloggeri

Blogurile sunt, prin natura lor, foarte prietenoase cu motoarele de cautare. Asta inseamna ca sunt indexate rapid de catre acestea, insa exista si cateva recomandari ce pot ajuta la imbunatatirea vizibilitatii lor in mod constant pentru motoare de cautare precum Google, Bing sau Yahoo. Luand cateva masuri simple, orice blogger va putea sa remarce o crestere la nivel de trafic si de numar de cititori.

In primul rand va trebui, ca blogger, sa faci o cercetare temeinica de cuvinte cheie relevante pentru blogul tau. In functie de nisa pe care vrei sa te axezi, de stilul in care scrii si de ceea ce consideri ca intereseaza pe cititorii tai, va trebui sa gasesti o serie de cuvinte cheie relevante. Aceste cuvinte cheie va trebui sa le introduci, pe cat posibil, atat in titluri, categorii cat si in articole sau postari.

Optimizarea titlului blogului este urmatorul pas. Tinand cont de lista de cuvinte cheie formata anterior, alegerea numelui blogului trebuie sa includa macar unul dintre acestea, sau ceva sugestiv si relevant pentru cautarile online.

Permalink-urile sunt foarte importante. Includerea cuvintelor cheie in link-urile articolelor ajuta de asemenea enorm. Astfel, pentru fiecare postare, va trebui facuta setarea ca numele de URL sa fie preluat conform cu titlul articolului – setare foarte usor de realizat in orice platforma de blogging.

Tag-urile – profita de ele! Etichetele, cum mai sunt denumite, imbunatatesc experienta cititorilor, ajutandu-i de asemenea sa gaseasca mai rapid informatiile pe care le cauta pe blogul tau.

Nu in cele din urma, poti instala aplicatia All-In-One SEO – in cazul in care folosesti pentru blog platforma WordPress. Aceasta aplicatie iti permite sa incluzi atat un titlu SEO pentru fiecare postare, cat si etichete, o descriere si cuvinte cheie specifice. In aceste sectiuni este de asemenea recomandata includerea cuvintelor cheie specifice si relevante.

Urmand toate aceste recomandari, blogul va fi mult mai usor indexat, citit de catre spiderii si crawlerii motoarelor de cautare. In mod direct vizibilitatea sa va creste, iar acest lucru se traduce printr-un numar mai mare de cititori si pozitionari mai bune in toate motoarele de cautare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *