Sfaturi pentru cautarile online

Oricine stie sa caute informatii pe Google in zilele noastre. Gasesti absolut orice, insa nu de fiecare data a gasi informatia dorita este un proces scurt. Numarul extrem de mare si in continua crestere al paginilor web te poate pune in dificultate atunci cand cauti ceva specific, o anume informatie.

Google isi actualizeaza in mod constant algoritmii pentru cautari in asa fel incat experienta oricarui utilizator sa fie cat mai utila si mai eficienta. Update-ul Panda a reusit sa elimine din cautari rezultatele nu tocmai relevante – cel putin din primele pagini de rezultate afisate – insa exista numeroase modalitati prin care poti ajunge mai usor la informatia dorita.

O cautare eficienta inseamna sa eviti pierderea de timp asociata cu cautari prin zeci, sute sau mii de rezultate oferite. De asemenea o cautare eficienta iti ofera si raspunsuri relevante si de incredere, din surse veridice, la informatiile cautate.

Fii specific in cautari – acesta ar fi primul sfat pentru cei ce cauta si vor sa gaseasca rapid o infomatie pe Google. Spre exemplu, daca in masina ta a aparut un miros ciudat, nu este suficient sa cauti „miros ciudat” sau „miros ciudat in masina”. Fii specific si cauta „miros de plastic ars la masina modelul”. Vei obtine ca rezultate forumuri de discutii si nu numai, chiar sfaturi de la producatori, care te vor lamuri si te vor ajuta sa rezolvi rapid problema.

Un alt truc ar fi folosirea de cuvinte cheie compuse pentru cautari si folosirea uneltelor de specializare pentru cautari, a filtrelor oferite de insusi motorul de cautare. In momentul in care ai scris in casuta de cautare ceea ce vrei sa gasesti, pe langa rezultatele totale oferite vei vedea in partea de sus mai multe optiuni: imagini, videoclipuri, harti etc. Foloseste-te si de aceste unelte pentru a gasi mai usor ceea ce cauti. Aceste sub-sectiuni ale motorului de cautare te ajuta foarte mult daca ceea ce cauti este ceva specific: o imagine anume, un tutorial video legat de rezolvarea unui anume lucru, calea catre o destinatie anume si asa mai departe.

Asadar, atunci cand vei face o cautare pe Google in viitorul apropiat, foloseste-te si de aceste recomandari pentru ca informatia este efectiv la indemana ta si trebuie sa stii doar cum o poti gasi mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *