Miturile despre orice iau nastere atat de rapid incat in unele momente par extrem de convingatoare. A te increde in astfel de mituri cand vine vorba de SEO, de promovarea business-ului pe care il ai in online, poate sa afecteze serios afacerea. Cateva din aceste mituri, conceptii total gresite, enumeram in continuare.
1. Odata construit site-ul, vizitatorii vor veni de la sine.
Poate ca este un lucru destul de promovat faptul ca odata ce site-ul arata bine, are continut uimitor, unic si relevant, va atrage vizitatori. In fapt situatia insa nu sta chiar asa. Daca totul ar fi atat de usor, nu si-ar mai avea rostul procesul de SEO si toti specialistii implicati in acesta. Continutul de calitate si site-urile realizate cum trebuie sunt intr-adevar de mare ajutor in procesul de SEO, insa sunt necesare de asemenea si link-uri, o baza tehnica puternica, timp de incarcare rapid al paginii si numerosi alti factori de care trebuie tinut cont.
2. Link building-ul este fara rost acum.
Din nou gresit. Doar o forma de link building este acum inutila si poate duce la chiar la penalizarea unui site, respectiv inscrierea in acele ferme de link-uri, in directoare care erau folosite odinioara si care acum sunt considerate tehnici de black hat SEO si sanctionate de motoarele de cautare. In momentul de fata atragerea de link-uri trebuie sa fie un proces cat mai natural; link building-ul nu a „murit”, doar s-a transformat.
3. Pozitionarile nu conteaza, ci traficul pe care il atrage site-ul.
Aici dam de un paradox: cum sa nu conteze pozitionarile cand exact acestea atrag mai mult trafic? Cei ce cauta informatii pe internet introduc cateva cuvinte cheie in caseta de cautare si apoi consulta (in proportie de peste 90%) rezultatele aflate doar in prima pagina. Dintre acestea, primele 3 pozitii atrag din nou o pondere foarte mare. Astfel, pozitionarea in motorul de cautare pe cuvantul sau cuvintele cheie de interes major pentru nisa pe care activeaza site-ul este un aspect crucial.
4. Un alt mit si ultimul expus aici ar fi faptul ca social media este noua forma de link building.
Intr-adevar, pot fi atrase link-uri externe care sa contribuie la o clasare mai buna a site-ului cu ajutorul social media, insa partea de social media ramane total separata de procesul de link building.