SEO in piata post Panda – regulile s-au schimbat

Ca si orice alta afacere, Google incearca sa ofere o experienta ideala utilizatorilor, pentru a gasi mai usor informatiile cautate fara a trebui sa treaca prin continut inutil si date care nu sunt necesare.

Motoarele de cautare se bazeaza pe algoritmi si majoritatea tehnicilor SEO se bazau pe „pacalirea” acestora. Dupa update-ul Panda insa acest lucru a devenit mult mai dificil. Iata cateva tehnici de SEO invechite care in prezent pot fi catalogate ca si spam sau pot aduce sanctionari ale pozitionarilor si chiar penalizari pentru site-ul care le foloseste.

Aglomerarea de cuvinte cheie nu mai este tolerata, fluxul de cuvinte cheie trebuie sa fie unul natural. Continutul trebuie sa fie organic, natural, cuvintele de interes sa fie bine integrate fara a intrerupe sensul frazei si fara aglomerari inutile.

Articole fara substanta trebuiesc acum inlocuite cu un continut util, jurnalistic si de foarte buna calitate. Desi este mult mai usor sa publici articole scurte zilnic, acum Google apreciaza informatiile bine scrise, continutul informativ cu referinte bune. Lungimea recomandata a unui articol se situeaza in jurul numarului de 500 de cuvinte.

Afilierea fara limite a fost inlocuita de linkuri strict utile. Daca un alt site ofera informatii pe care cititorii le pot folosi, se poate adauga un link, in alte cazuri nu este necesar. Algoritmii Google detecteaza acum site-urile cu foarte multi afiliati si le filtreaza ducandu-le de cele mai multe ori in capatul listei de cautari.

In esenta, SEO in conditiile post-Panda inseamna ca totul trebuie imbunatatit. Nu mai poti „pacali” algoritmii si sistemul. Informatiile oferite trebuie sa fie relevante, utile pentru cei ce cauta, daca se doresc rezultate bune din punct de vedere al pozitionarilor. Referintele nu mai sunt un lucru atat de usor de castigat, accentul se pune acum pe calitate si utilitate a datelor, in caz contrar Google sanctioneaza site-ul in cauza chiar cu trecerea lui de pe prima pagina pe a 6-a sau a 7-a. Intr-adevar este ceva munca de facut pentru a adapta tehnicile la noile conditii, insa este singura modalitate pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune si afacerea online sa fie mai profitabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *