Tot mai multe persoane si companii sustin ca stiu sa faca SEO – optimizare pentru motoarele de cautare. Exista o oferta atat de bogata pe piata incat nici nu stii ce sa alegi. Iti oferim in continuare cateva recomandari pentru a gasi consultantul si serviciile SEO potrivite pentru afacerea ta.
1. Tinand cont de competitia acerba intre profesionistii SEO care se lupta sa te atraga cu tot cu afacere in portofoliul propriu, cu siguranta vei primi oferte cu preturi fixe, negociabile sau neasteptat de scazute. O companie SEO serioasa nu iti va oferi insa promisiuni sau preturi exacte, pentru ca fiecare client este diferit, are alte obiective si alte nevoi de indeplinit. Un profesionist SEO va analiza inainte toate aspectele business-ului si va deveni un adevarat colaborator, un ajutor pentru afacere.
2. Trebuie sa te asiguri ca acea companie pe care o angajezi pentru servicii SEO este cea care iti aduce la indeplinire si obiectivele. Aici ne referim la situatia in care semnezi un contract iar compania cu care semnezi subcontracteaza serviciile SEO. Se creeaza aici erori de comunicare, intre ceea ce transmiti celui cu care ai batut palma si ce obiective finale ajung ca sarcini trasate in cele din urma la subcontractant.
3. O alta recomandare ar fi sa pui intrebari despre strategiile pe care le foloseste compania pentru a creste pozitionarile cuvintelor cheie alese. Trebuie sa poata sa obtina pozitionari bune chiar si pentru cuvinte cheie dificile. Un test foarte bun in acest sens este sa verifici daca acea companie se afla ea insasi in prima pagina de cautari Google.
4. Fereste-te de cei care iti promit ca vor duce site-ul in pozitii de top intr-o perioada determinata de timp. Nu poate fi prevazut exact momentul in care situatia pozitionarilor se va modifica, la fel cum nu exista nici o formula exacta de calcul pentru durata de timp in care cuvintele cheie vor urca in pozitionari. Cei ce promit cresteri in perioade de timp determinate folosesc de obicei strategii neagreate de motoarele de cautare, care pot duce in cele din urma la penalizarea site-ului.
La fel ca si atunci cand cumperi orice, trebuie sa fii foarte bine documentat. Cerceteaza, pune intrebari, cere referinte, afla daca cel ce se va ocupa de campania SEO se pun la curent cu noutatile din domeniu, pentru ca optimizarea pentru motoarele de cautare cunoaste modificari subite si drastice uneori.