Schimbari in strategiile SEO pentru 2015

SEO este in continua schimbare. Noi update-uri sunt lansate, noi trenduri se discuta si se dezvolta noi strategii. Este unul din aspectele ce evolueaza in continuu.

Numai in anul 2014 au fost 13 update-uri la algoritmele Google, doar cele facute publice, cele notabile – exista si refreshuri si schimbari zilnice uneori.

Sa vedem in continuare spre ce ar trebui sa se concentreze strategiile SEO pentru anul viitor.

1. Crearea si optimizarea pentru trafic mobil

In 2012 s-a prezis ca traficul pe dispozitive mobile va depasi traficul pe desktop in 2014, si aprecierea a fost mai mult decat corecta. Site-urile responsive ofera utilizatorilor cea mai buna experienta, de aceea trebuie sa fie un obiectiv principal pentru SEO si optimizarea pentru mobil.

2. Optimizare pentru Bing, Yahoo si DuckDuckGo

Ar putea fi anul 2015 acel an in care alte motoare de cautare incep sa aiba o cota de piata mai buna? E o intrebare pusa an de an si totul poate fi posibil.

Firefox a renuntat la Google si acum Yahoo este motorul de cautare principal pentru browser. Bing si Yahoo castiga astfel din ce in ce mai mult teren, chiar si pentru iOS 8 sau OS X exista posibilitatea de a trece de la Google la DuckDuckGo. Cu aceste alternative devine importanta existenta vizibilitatii si pe alte motoare de cautare.

3. Focalizarea atentiei de la pozitionari cuvinte cheie catre ROI (Return Of Investment)

Daca o companie inca pune accentul pe pozitionarile cuvintelor cheie si determina succesul campaniei pe baza acestora, este un moment de schimbare. Ca si proprietar de afacere, ce ai prefera sa auzi: „Felicitari, esti pe prima pozitie pe cuvantul cheie X” sau „Conform graficului lunii trecute am castigat X linkuri ce au determinat Y conversii si au adus venitul Z.”?

4. Atentie mai mare pentru social media

Odata doar platforma pentru distribuirea continutului, social media ofera acum posibilitatea oricarui business sa se faca cunoscut. Social media este atat un canal de marketing cat si o modalitate eficienta de relationare cu clientii. Se dovedeste a fi foarte eficienta concentrarea pe doua-trei platforme social media unde business-ul sa fie activ. Nu numai ca ajuta la cresterea veniturilor si profiturilor, dar imbunatateste si loialitatea followerilor.

5. Castiga linkuri in loc sa construiesti linkuri

Cu toate updateurile si schimbarile de algoritmi de pe parcursul anilor, un lucru a ramas la fel. Linkurile obtinute natural au cea mai mare influenta in ceea ce priveste autoritatea si increderea. Lucrul asta nu se schimba, nici in 2015 si nici prea curand. Zilele in care se facea linkbuilding pe bloguri irelevante si se cauta acumularea de cat mai multe linkuri au luat sfarsit. Un singur link de calitate pe un site relevant este mult mai valoros din punct de vedere SEO, aduce mai mult trafic, rulaj, vanzari si expunere a brandului.

6. Targetarea pe cuvinte cheie mai precise, specifice

Zilele in care se tinteau cuvinte cheie generice au luat si ele sfarsit. Desi volumul de cautari e mare, nu atrag atat trafic pe cat s-ar dori si obtinerea unei pozitionari bune pe un astfel de cuvant poate fi foarte costisitoare. Din ce in ce mai mult da rezultate bune targetarea de cuvinte cheie long-tail. Cercetarile si intelegerea modelelor de cumparaturi ale consumatorului vizat reprezinta solutia ideala pentru a identifica termenii si frazele cautate.

Afacerile vor cauta intotdeauna trafic obtinut pe cale organica, iar optimizarea pentru motoare de cautare este solutia optima pentru a atrage acel trafic. De aceea trebuie tinut cont de recomandarile anterioare pentru anul ce urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *