Scapa de link building-ul negativ

Link Building InfograficAr trebui sa faci acest lucru oricum, desigur, dar ti s-a spus ca trebuie sa obtii 25 de linkuri luna asta, atunci trebuie sa te uiti la ce mai trebuie de facut. De exemplu, toata lumea din echipa ta de linkuri primeste 25 de linkuri pe luna, inseamna ca un site ce obisnuia genereze 10 linkuri pe luna, acum primeste 100? Acest lucru arata straniu pentru un site relativ nou, ce nu este clasat.

Printre primele lucruri pe care le examinez intr-un audit de linkuri, sunt piroanele de link, intrucat acestea sunt de multe ori un indicator a practicilor nenaturale de link building. Cateodata piroanele de linkuri sunt total naturale, dar cateodata pot indica o problema pe care toata lumea din echipa ta nu este constienta din cauza unui hack, sau unei practici negative de SEO.

Daca ai avut succes in a primi cateva linkuri bune pe pagini de resurse, creeaza-ti propriile resurse si foloseste retelele sociale pentru a le impinge mai departe in asa fel incat sa generezi linkuri. Vorbim inca de resurse, insa nu e acelasi lucru.

Daca inscrii site-ul in directoare, vezi daca site-ul tau este mentionat intr-o sursa de stiri locala. Daca ai 95 % din linkurile din text urmarite, foloseste nofollow de cateva ori. Sa nu crezi ca daca ai obtinut rezultate facand un lucru, trebuie sa-l faci pana la moarte.

Intreaba, fiindca foarte mult timp, nimeni nu iti va spune. Cine mai face link building? Ce tactici folosesc? Daca primesti o penalizare, scoate in evidenta ce stii, cu cat mai eficient si sigur iti poti face treba. Nu are sens sa faci o treaba buna daca ai fost sabotat de altcineva care a cumparat 100 de linkuri din retea sau a comentat pe 500 post-uri de pe bloguri.

Credinta ca mai multe linkuri inseamna mai mare grozavie, este prea simplista, sa nu mai mentionam cat este de periculoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.