S-ar putea ca Google sa nu mai anunte update-urile de algoritmi

Poate ca nu toata lumea a observat, insa in ultima perioada s-au inregistrat mult mai putine update-uri de algoritmi declarate in mod oficial si de catre Google. De ce din ce in ce mai putine? Cateva posibile explicatii incercam sa oferim in continuare.

Se doreste schimbarea comportamentului specialistilor in SEO. Schimbarile de algoritm si actualizarile sunt facute exact in acest scop. Razboiul dus pentru linkuri este un exemplu real. Google nu isi vrea botii si crawlerii sa fie pacaliti de linkuri de tip spam, astfel intra in scena Penguin. Era posibil ca acest update de algoritm sa nu fie deloc anuntat si doar lansat pentru a actiona, cu toate update-urile ulterioare, insa se doreste si modificarea comportamentului celor ce fac black hat SEO.

Rezultatele cautarilor Google devin tot timpul mai inteligente. Schimbarile in pozitionari devin in mod intentionat tot mai subtile si mai intuitive, in asa fel incat utilizatorii abia sa le observe. Algoritmii lansati sunt realizati in asa fel incat sa invete pe cont propriu, desi poate parea un scenariu de tip SF – este intr-adevar vorba aici de inteligenta artificiala.

Google este mai destept decat realizeaza unii. Tehnologia folosita vizeaza software-uri si algoritmi care sa invete pe cont propriu, iar Google a facut uz de aceasta tehnologie inca de la lansarea update-ului Panda si probabil si de atunci pana acum.

Este posibil ca motivele pentru care am vazut un singur update major din partea Google pana acum, in 2015 (desi poate fi considerat unul nesemnificativ de catre unii), sa fie faptul ca nu mai exista nevoia de a lansa update-uri majore ale algoritmilor. Daca botii si crawlerii controlati de inteligenta artificiala fac mici update-uri zi dupa zi, Google ar putea sa nu mai aiba nevoie sa anunte vreun update major al algoritmilor vreodata.

Poate ca viitorul cautarilor si pozitionarilor in motoarele de cautare este incert, insa ar putea fi considerat si foarte bine stabilit. Google nu doreste altceva decat sa ofere cea mai buna experieta utilizatorilor, insa modul cum se realizeaza asta nu mai este considerat foarte urgent sa fie anuntat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *