Promovarea prin intermediul Facebook si Google +

Promovarea in mediul online presupune folosirea unor multitudini de medii si canale. Astazi insa ne vom axa pe doua din cele mai populare metode de promovare gratuita in online. Promovarea in mediul online insa, cel putin pe aceste doua platforme, nu presupune doar promovarea unor site-uri ci si a oricarui alt tip de afacere, chiar si din mediul offline cum ar fi un restaurant, un hotel, un anumit magazin specializat, un salon de cosmetica etc.

Acest lucru se intampla pentru ca toti cei care activeaza in aceste doua platforme, nu au nevoie doar de magazine online, de site-uri si servicii online ci si de servicii si obiective ca cele amintite mai sus. Astfel, Facebook si Google + ofera oricarui tip de afacere, posibilitatea de a avea o prezenta gratuita in mediul online. Bineinteles insa ca nu simpla prezenta te va ajuta sa o faci ci modul in care creezi o astfel de campanie de promovare, premisa de la care pornesti, modalitatea de a atrage fani, etc.

De cele mai multe ori, ca sa te faci remarcat intr-un astfel de mediu ai nevoie de ceva care oferi doar persoanelor care iti sunt fani pe una din aceste platforme. Despre asta insa, mai incolo.

Sa-ti faci un cont pe aceste doua platforme nu e deloc greu. Ai nevoie de un mail si de un profil persoanal pe fiecare din ele. Mai apoi, poti merge la crearea unei pagini de fani pe ambele. Acolo, trebuie sa alegi tipul de afacere pe care doresti sa o promovezi si sa adaugi o imagine iar mai apoi, toate datele de contact, adresa, program etc.

Cum te promovezi? 

Asa cum am spus si mai sus, ai nevoie sa oferi ceva exclusiv pentru fanii de pe Facebook sau pentru cei care te urmaresc pe Google +. Una din ideile pe care am intalnit-o des in cadrul restaurantelor este aceea de a oferi o reducere primelor persoane care comenteaza la un anumit post. Astfel, in momentul in care vor intra in restaurant, vor trebui doar sa iti arate buletinul si daca se afla printre primii care au comentat la postul tau, vor primi o anumita reducere la nota de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *