Pinguinul nu este foarte frecvent

Pinguin GooglePentru multi ani, au fost discutii pe internet nenumarate despre penalizarile Google, ce au venit cu sfaturi. Sfaturile erau despre a nu te ingrijora, fiindca Google iti permite sa-ti fie iertate pacatele.

Chiar daca ai facut niste alegeri gresite, daca ai inceput sa faci lucrurile potrivite, poti avea sansa de a prospera din nou in rezultatele cautarilor. Ei bine, lucrurile s-au schimbat, intr-un mod cu totul mare.

Pinguinul este algoritmul celor de la Google care pedepseste link building-ul gresit si nu te lasa sa iti revii. Nu sunt sigur ce s-a schimbat intern la Google, dar cu siguranta s-a schimbat ceva. Spun acest lucru din inima, fiindca chiar iubesc ceea ce a facut Google peste ani in multe modrui, dar nu le iubesc Pinguinul.

Istoria Pinguinului

Prima lansare a Pinguinului a avut loc pe 24 Aprilie 2012 si a aterizat pe industrie ca o tona de caramizi. Din perspectiva mea, totul parea normal atunci cand Penguin 1.1 a aterizat pe 25 Mai, 2012.

Lucrurile aratau ca Panda, ne puteam astepta la actualizari obisnuite si detinatorii de site-rui ce au fost pedepsiti de Pingunin aveau o modalitate rezonabila sa se recupereze daca incepeau sa faca ceea ce vroiau cei de la Google. Dar apoi update-urile au devenit rare.

  • Penguin 1 (1.0) a venit pe 24 Aprilie 2012
  • Penguin 2 a venit pe 25 Mai 2012
  • Penguin 3 a venit pe 5 Octombrie 2012
  • Penguin 4 (2.0) a venit pe 22 Mai 2013
  • Penguin 5 a venit pe 4 Octombrie 2013
  • Si apoi nu a mai fost nimic…

Am avut 5 actualizari in aproape 2 ani, si acum nimic in aproape 10 luni, este probabil timpul pentru o actualizare care trebuie sa fie lansata.

Cand esti lovit de Pinguin, esti terminat. Nu numai asta, daca treci printr-un proiect de curatare a link-urilor pentru a incerca sa te pozitionezi pentru a te recupera la urmatoarea lansare, si o pierzi, vei mai primi o sansa?

Asa ca, trebuie sa vedem ce se intampla cu Pinguinul pentru a nu fi loviti pe neasteptate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *