Personalizarea Cautarilor

Personalizare CautariCu anii in urma, toata lumea a vazut aceleasi rezultate ale cautarilor. Astazi, nimeni nu mai vede aceleasi rezultate ale cautarii, nici pe Google, nici pe Bing. Toata lumea primeste o experienta personalizata.

Bineinteles, exista inca destul de multe lucruri comune. Nu conteaza ca toata lumea sa vada rezultate complet diferite. In loc de aceste lucruri, toata lumea vede aceleasi listari generice. Dar vor fi de asemenea niste liste afisate din cauza locului in care se afla cineva, pe cine cunosc si cum navigheaza internetul.

Unul din cele mai usori factori de personalizare a clasarii pentru a intelege este ca oamenilor li se afiseaza rezultate ale cautarii relevante pentru tara in care se afla. Cineva din Statele Unite ale Americii cauta „fotbal” si vor gasi rezultate despre fotbalul American,  cineva din Anglia va primi rezultate despre tipul de fotbal pe care americanii il numesc altfel.

Daca site-ul tau nu este realizat sa fie relevant intr-o anumita tara, atunci nu ai nici o sansa sa apari cand se intampla personalizarea tarii. Daca simti ca ar trebui sa fii relevant, atunci probabil va trebui sa muncesti pe SEO international.

Motoarele de cautare nu opresc personalizarea la nivel de tara. Vor folosi rezultatele pentru a potrivi orasul sau zona metropolitana in care se afla utilizatorul.

Pentru personalizarea tarilor, daca vrei sa apari cand cineva primeste rezultate specifice orasului, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este relevant cu acel oras.

Acest lucru este foarte important, in timp ce cautarile devin tot mai raspandite pe dispozitivele mobile si geolocatiile devin o modalitate principala de a furniza rezultate mai relevante. In aditie update-ul Google Venice a plasat un accent pe site-uri ce erau localizate fizic in zona utilizatorilor.

Astazi daca cauti un dentist, vei gasi site-uri de practica dentala individuala in zona ta populand rezultatele cautare decat site-urile de directoare nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *