Moz a introdus o noua unealta: Spam Score

Dupa un an de cercetari si studii, o echipa de la Moz a identificat un numar de potentiali factori care indica posibilitatea de penalizare sau sanctionare a unui site de catre Google. Acesti 17 factori unici au fost incadrati la categoria „avertizoare de spam” sau „spam flags”.

Scorul total de spam pe care il ofera aceasta noua unealta se bazeaza pe cele 17 elemente de avertizare. Analiza de spam este astfel utila in cazuri diverse:

1. Verificarea linkurilor de tip spam catre site – aproape orice domeniu are cel putin cateva linkuri daunatoare care il indica, insa este dificil sa se afle exact cate sunt. Cu o analiza de spam se poate vedea daca aceste linkuri prezinta un motiv de ingrijorare.

2. Evaluarea linkurilor potentiale – unealta Spam Score devine foarte utila in privinta acestui aspect. Poate ca nu va identifica fiecare link potential daunator, evaluarea trebuie facuta intr-o oarecare masura si personal, insa trecand printr-o lista de linkuri probabile sau navigand pe diverse site-uri, exista posibilitatea de a vedea daca declanseaza avertizoarele de spam.

3. Curatenia linkurilor. A face ordine printre linkurile unui site poate fi o adevarata provocare. Unealta Spam Score ajuta astfel foarte mult in aceasta situatie, identificand linkurile daunatoare si ajutand la filtrarea lor.

Elementele ce avertizeaza despre rata de spam a unor linkuri cuprind un algoritm complex: vizeaza linkurile externe, vizeaza continutul si cuvintele cheie, alte semnale de pe pagina si alte proprietati ale numelui de domeniu. Procesul de determinare a flag-urilor de tip spam pentru fiecare subdomeniu are urmatorii pasi:

  • Colectarea datelor despre link-uri din Mozscape, tinand cont de mozRank, mozTrust, numarul de domenii de legatura etc.
  • Colectarea statisticilor despre cuvintele cheie din Mozscape – fraze si cuvinte cheie sortate dupa numarul de link-uri.
  • Identificarea primelor cinci pagini dupa Page Authority din cadrul subdomeniului analizat.
  • Primele cinci pagini si de asemenea homepage-ul sunt citite de crawleri si procesate pentru a extrage semnalele de avertizare.
  • Rezultatele gasite sunt exportate pentru a fi relevante pentru indexarile viitoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *