Motive pentru care esueaza cererile de reconsiderare

Exista o serie de motive pentru care cererile de reconsiderare adresate Google euseaza. Majoritatea acestor motive le gasim la proprietarii de site-uri sau la SEO neexperimentati cand se incearca ridicarea unei penalizari din partea Google, insa aceste greseli pot fi evitate in totalitate.

Iata in continuare cateva motive pentru care nu au rezultate cererile de reconsiderare.

1. Date insuficiente legate de linkuri. Aceasta greseala este adeseea facuta, cererea de reconsiderare fiind respinsa intrucat URL-urile oferite catre Google sunt incomplete, uneori necunoscute webmasterului. Datele din Webmaster Tools nu sunt suficiente, de aceea trebuiesc cautate backlinkuri in Google Webmaster Tools, Bing Webmaster Tools, Majestic SEO, Ahrefs si chiar Open Site Explorer.

2. Cu cat stii mai multe despre istoricul site-ului si activitatile trecute, cu atat mai bine. Trebuie aflat ce pagini au fost targetate in campaniile anterioare de linkbuilding, cuvintele cheie de interes major ale acestora si de asemenea tehnicile de linkbuilding de care s-a abuzat sau care au fost folosite cel mai des.

3. Neintelegerea situatiei poate duce de asemenea la decizii gresite. O eroare frecventa este tratarea URL-urilor oferite de Google ca exemplu ca temelie in identificarea linkurilor in acelasi stil. Google ofera doar cateva exemple de linkuri care nu sunt naturale si adesea aceste exemple sunt cele mai evidente si directe. Trebuie privit insa si dincolo aceste exemple.

4. Increderea oarba in diverse tool-uri de detectare a linkurilor care nu sunt naturale. Daca doar pe aceste tool-uri se bazeaza cererea de reconsiderare, cu siguranta va esua.

5. Cand se incearca ridicarea unei penalizari legata de linkuri, trebuiesc privite nu numai linkurile directe, ci si cele indirecte. Pentru domeniile ce foloseau cumpararea si redirectionarea de domenii pentru cresterea pozitionarilor solutia cea mai rapida este inlaturarea redirectului. Atat Majestic SEO cat si Ahrefs raporteaza aceste redirectionari, insa trebuie sapat mai adanc de atat.

Aceste cateva motive vor fi continuate intr-un articol urmator, pana atunci asigurati-va ca evitati aceste greseli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *