Cu totii stim ca titlurile bune si descrierile sunt critice pentru un site optimizat bine. Multe au fost scrise despre arta producerii acestor obiecte si cat de bine sa echilibreaza brelevanta cu ingrijorarile de experienta a utilizatorilor. Pe langa acestea insa, mai exista un element pentru listarile de cautare care nu primesc prea multa atentie din partea comunitatii SEO, adresa URL insasi.
Au fost multe argumentari despre importanta includerii cuvintelor cheie in URL-uri. Dar aceste argumentari de multe ori s-au centrat in jurul detinerii URL-urilor bogate in cuvinte cheie care te ajuta sa te clasezi mai bine. Am vazut aceasta argumentare cu putin interes, pentru ceva timp, incercand sa inteleg impactul practic SEO a URL-urilor in timp ce am gasit raspunsul pe care il cautam.
O cercetare condusa de Enquiro pentru MarketingSherpa mi-a deschis ochii. Cercetarea incerca sa vada ce impact, daca are vreunul, a URL-urilor scurte sau lungi, il au in comportamentul de cautare.
Ceea ce au descoperit a fost ca URL-urile lungi chiar functionau ca un mijloc de intimidare si oprea vizitatorii sa faca ceea ce trebuiau sa faca. In loc de acest lucru, cei care vedeau petreceau timpul incercand sa descifreze ce contine URL-ul. Cei care vedau listele cu URL-uri lungi, sfarseau dand click imediat, cu 2.5 mai mult decat cei care vedeau liste de URL-uri scurte.
Lungimea URL-urilor contribuia la mai multe click-uri. Cei care vedeau listele cu URL-uri lungi dadeau click imediat, urmandu-i cu 2.5 mai multi decat cei care vedeau listele cu URL-uri scurte. URL-urile lungi a respins defapt un click, fiind interpretat ca fiind mai putin relevant. URL-ul lung ar putea actiona ca un perete vizual, directionand atentia la urmatorul link.
Se pare ca url-urile mai scurte cresc traficul de cautare cu 2.5 ori mai mult, ceea ce este mai mult decat suficient pentru ca majoritatea clientilor sa justifice efortul necesar pentru a face o schimbare.