Legatura dintre SEO si atragerea de trafic

Dezvoltarea tehnologica bazata pe internet si online ofera o gama larga de oportunitati de castig prin canale diferite precum marketing online, e-commerce, blogging si multe altele. SEO sau Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de cautare) este o metoda foarte eficienta de a atrage trafic si de a creste orice afacere.

A avea un site este esential in momentul de fata pentru orice business. Vizibilitatea oferita pentru produsele si serviciile ce vizeaza clientii este incontestabila. Devine astfel imperativa intelegerea dinamicii unui business in lumea online. Cheia succesului la o afacere online o constituie cresterea traficului pe site, cresterea timpului pe care il petrec utilizatorii pe site si imbunatatirea implicita a vanzarilor.

Legatura dintre SEO si atragerea de trafic pe un site este una foarte stransa. SEO a evoluat ca un domeniu distinct in lumea virtuala, o veritabila strategie de crestere a relevantei unui site. Specialistii SEO examineaza modul de functionare al algoritmilor, pentru a imbunatati tot timpul rezultatele cautarilor utilizatorilor. Pentru ca un site sau un blog sa fie cat mai productiv, trebuie sa aiba un continut axat pe segmentul de utilizatori vizati, in asa fel incat informatiile despre anumite subiecte sau cuvinte cheie sa apara pe pozitii de top in cautarile Google.

Pe partea de blogging se fac simtite de asemenea efectele benefice ale campaniilor SEO. Popularitatea in crestere a blogging-ului a determinat si multe companii sa identifice acest aspect precum o oportunitate de promovare. Este desigur vital, cum a fost dintotdeauna, ca ceea ce se publica pe bloguri sa fie un continut relevant, unic si superior din punct de vedere calitativ.

Legatura dintre serviciile SEO si cresterea traficului pe un site sau un blog este una simpla. SEO ofera pozitionari mai bune pe cuvintele cheie relevante in motoarele de cautare. Odata ce pozitionarile sunt de top, automat vor fi atrasi catre site sau blog mai multi vizitatori – statisticile spun ca in urma unei cautari un procent de peste 90% din utilizatori verifica doar rezultatele din prima pagina, respectiv primele 3 pozitii. Vizibilitate sporita inseamna astfel mai mult trafic, care se traduce direct in clienti noi, deci profituri mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *