Iti pleaca vizitatori de pe site? Afla de ce!

Pentru marketingul online si nu numai, obiectivul este sa atragi cat mai multe vizite pe site. Acei vizitatori trebuie sa fie apoi convertiti in clienti care cumpara produsul sau serviciul pe care il oferi.

Scopul oricarui proprietar de afacere online sau care intra in mediul online este sa ofere o experienta cat mai utila si placuta utilizatorului. Astfel se pun intrebari precum „Ce are nevoie utilizatorul/clientul?”, „Ce poti face pentru vizitator?”, „Ce poate face produsul/serviciul pe care il oferi pentru vizitatori?”.

Un site bine realizat da utilizatorului motivul pentru a-l accesa. Isi vor dori sa citeasca articolele pe care le publici pe blogul site-ului, vor completa formularul pentru newsletter, vor interactiona cu toate elementele site-ului si asa mai departe.

Pentru a intelege cum poti face asta, cum poti sa atragi si sa pastrezi vizitatorii pe site, trebuie sa intelegi ce nu functioneaza bine, unde trebuie sa mai aduci modificari. De ce iti pleaca vizitatorii de pe site? Incercam sa raspundem in cele ce urmeaza.

Timpul de incarcare lent – regula acceptata in cercurile de marketing este cea conform careia ai doar 5-9 secunde pentru a captiva atentia vizitatorului. In secolul vitezei in care traim oamenii au nevoie de informatie foarte rapid. De aceea trebuie tinut cont de videoclipuri si alte fisiere media plasate pe prima pagina, care necesita timp mai mult pentru incarcare. Daca in 3 secunde pagina nu e incarcata, peste 40% din utilizatori pleaca.

Prea multa informatie – cateodata este oferita din instinct, pentru a avea raspuns la orice nevoie a clientului. De multe ori este insa o greseala, intrucat mai putin de 30% din text este citit efectiv la o prima vizualizare a paginii. De aceea trebuie pastrate lucrurile simple, nu trebuie incarcata pagina cu prea mult text, pentru ca experienta vizuala sa fie cat mai placuta dar si utila – informatiile trebuie sa fie relevante.

Nu in ultimul rand, site-ul are foarte mult de pierdut daca nu este responsive si pentru dispozitive mobile. 60% sau chiar mai mult din utilizatori acceseaza internetul de pe smartphone sau tablete, de aceea site-ul trebuie sa fie unul prin care se poate naviga bine si de pe aceste dispozitive. In caz contrar se pierde nu numai trafic, dar si potentiali clienti, prin urmare afacerea va avea de suferit.

Incercati pe cat posibil sa evitati aceste greseli, pentru ca bounce rate-ul sa nu mai fie un motiv de ingrijorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *