Interactiunea oamenilor cu motoare de cautare

Motor de cautareUnul din cele mai importante elemente in a construi o strategie de marketing online in jurul SEO este simpatia pentru audienta ta. De indata ce prinzi ce cauta vizitatorul obisnui, si mai specific, piata ta tinta, poti ajunge mai eficient si poti pastra acei utilizatori.

Intotdeauna trebuie sa construiesti pentru utilizatori, nu pentru motoare de cautare. Cand utilizatorii au o experienta rea pe site-ul tau, cand nu pot realiza o activitate sau sa gaseasca ceea ce cauta, acest lucru coreleaza deseori cu performante de cautare slabe. Pe partea cealalta, cand utilizatorii sunt fericiti cu website-ul tau, o experienta pozitiva este creata, atat cu motorul de cautare si site-ul furnizand informatii sau rezultate.

Ce cauta utilizatorii ? Sunt 3 tipuri de interogari de cautare :

„A face” interogari tranzactionale. Interogari de actiune, cum ar fi cumpararea unui bilet de avion sau ascultarea unei melodii.

„A sti” interogari informationale, cand un utilizator cauta informatii, cum ar fi numele unui brand sau cel mai bun restaurant din Suceava.

„A merge” interogari navigationale. Interogari de cautare ce cauta o destinatie online speciala, cum ar fi Facebook sau pagina principala a ziarului Monitorul Sucevean.

Camd vizitatorii scriu ceva in casuta de interogare si aterizeaza pe site-ul tau, vor fi satisfacuti cu ceea ce gasesc? Aceasta este intrebarea principala in care motoarele de cautare incearca sa gaseasca milioane de timpuri pe zi. Responsabilitatea principala a motoarelor de cautare este sa serveasca rezultate relevante pentru utilizatorii sai.

Totul incepe cu cuvintele care sunt scrise in mica casuta.

In concluzie, cel mai important este sa faci o cercetare a cuvintelor cheie buna, pentru a vedea cum se comporta anumite cuvinte si fraze de cuvinte cheie atunci cand sunt cautate pe un motor de cautare major cum este Google, Yahoo sau Bing. Cel mai important este sa faci un utilizator sa se intoarca la tine, atragandu-l cu functionalitati si continut al site-ului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *