Idei pentru crearea si promovarea unui continut potrivit

Cum ar trebui sa verifici daca ai o idee buna? As putea spune o gramada de lucruri despre acest subiect. Pentru moment ma voi axa doar pe relatarea a cateva lucruri prin care sa iti dai seama ca te afli pe drumul cel bun si care sa iti creasca probabilitatea de a reusi ca al tau continut sa fie bine primit de public.

Chiar imi place cartea „Made to Stick” a lui Chip si Dan Heath. Acestia merg in amanunt in legatura cu o schita dupa care sa iti dai seama daca o idee este buna sau nu. In legatura cu aceasta schita exista sase parti principale ce trebuie respectate:

  1. Simplu
  2. Neasteptat
  3. Concret
  4. Credibil
  5. Emotional
  6. Povesti

In engleza, vei putea vedea ca toate aceste cuvinte sunt citite de sus in jos „succes” ceea ce face din aceste cuvinte un lucru memorabil, de amintit de catre oricine.

Te incurajez sa citesti cartea, insa in cele ce urmeaza iti voi rezuma repede putin din prima idee astfel incat sa stii cam cum te-ar ajuta acestea sa iti verifici valoarea continutului tau.

Ideea este simplu de inteles si de explicat? O modalitate buna de a testa acest lucru este de a te forta sa explici ideea cuiva cu care nu ai mai vorbit anterior despre asta. Daca vei putea face acest lucru destul de repede si respectivul va intelege, atunci continutul tau este suficient de simplu de inteles, asadar ok.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare aici este faptul ca, de nu vei putea explica ideea destul de repede si cu usurinta, atunci probabil ca vei avea destul de mult de furca si cu momentul cand vei dori sa iti promovezi ideea prin intermediul e-mailului sai la telefon.

Asadar, este cel mai bine sa scrii in termeni destul de simplu si de inteles pentru oricine ceea ce iti doresti sa ajunga la publicul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *