Greseli in SEO pe care nu trebuie sa le faci

Te-ai intrebat vreodata care sunt lucrurile ce mentin pozitionarile in Google si sustin eforturile SEO? A face un SEO corespunzator si benefic este un lucru nu tocmai simplu, de aceea uneori se fac greseli in timpul campaniilor. Singurele blocaje pe care le poti intalni se dovedesc astfel foarte usor de depasit, cand vine vorba de urcarea in pozitionari in cautarile Google. Prin evitarea urmatoarelor greseli poti ajunge sa treci peste aceste blocaje.

1. Ignorarea regulilor recente lansate de Google. Este destul de dificil sa tii pasul in momentul de fata cu toate update-urile de algoritm. Multi merg pe conceptia gresita ca daca la un moment dat o strategie da rezultate, va continua sa dea rezultate la infinit. Google modifica algoritmii adesea, si de cele mai multe ori fara sa anunte, iar strategii SEO ce ieri functionau, astazi pot sa iti afecteze pozitionarile.

2. Linkuri catre site-uri gresite. Motivul pentru care Google actualizeaza constant algoritmii este pentru a oferi celor ce fac cautari rezultate de calitate. Cu fiecare astfel de schimbare se modifica si strategiile de SEO. Linkurile externe sunt un mod de a castiga credibilitate pentru afacere, insa simplul fapt de a avea extrem de multe astfel de linkuri nu este suficient. Acestea trebuie sa fie si catre pagini bune din punct de vedere calitativ. Prea multe linkuri catre pagini dubioase poate face ca Google sa penalizeze pozitionarile.

3. Prea multe pagini de eroare. O alta modalitate prin care linkurile pot cauza probleme este daca acestea sunt defecte. Google recunoaste site-ul ca avand probleme daca multe din linkuri au ca rezultat eroarea 404. Se pierde astfel credibilitate.

4. Continut duplicat sau plagiat. Este o practica destul de frecventa pentru unele site-uri sa preia informatii si continut de pe un alt site pe propria pagina. Google sanctioneaza drastic pozitionarile in acest caz. Site-ul poate fi total dez-indexat.

5. Optimizarea pentru cuvinte cheie gresite. Alegerea cuvintelor cheie reprezentative este foarte importanta. Site-ul trebuie sa fie optimizat pentru cuvinte cheie ce ii reflecta scopul si produsele sau serviciile pe care le promoveaza.

6. Timpul lent de incarcare a paginii. Majoritatea cunosc faptul ca SEO necesita cuvinte cheie bune si continut relevant. Cu toate acestea, nu tin cont intotdeauna ca Google acorda o nota paginii tinand cont de asemenea si de timpul de incarcare al paginii.

Nu lasa ca afacerea ta sa aiba de suferit ca urmare a acestor greseli simple de SEO. Evita-le pe cat posibil, si apeleaza la ajutorul unor specialisti daca vezi ca rezultatele tot nu incep sa apara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *