Google ar putea lansa un update Penguin pana la sfarsitul anului

Lansat initial in aprilie 2012, update-ul Penguin de la Google a taxat drastic link-urile de tip spam. Mai exact, site-urile inscrise in directoare si ferme de link-uri (tehnici black-hat SEO) au fost sanctionate din punct de vedere al pozitionarilor in motoarele de cautare si chiar penalizate de catre Google.

Frustrarea webmasterilor in acel moment era dubla: pe langa faptul ca dintr-o data o tehnica agreeata de motorul de cautare pentru imbunatatirea pozitionarilor a fost trecuta in categoria celor negative, remedierea situatiei era de asemenea problematica. Pentru a inlatura penalizarea si sanctiunile, trebuia facuta dovada cererilor de dezabonare din directoare si ferme de link-uri, iar solutionarea problemei era de asemenea frustranta: webmasterul trebuia sa astepte fie un raspuns de la Google, fie urmatorul update pentru a vedea efectele. Abia in decembrie 2014 a avut loc urmatorul update major la Penguin, insa problema raspunsului rapid la cererile de reconsiderare s-ar putea sa fie rezolvata.

Oficiali ai Google au anuntat o posibila actualizare a algoritmului Penguin, pana la sfarsitul anului. Noutatea va fi, se pare, un raspuns „real time” al algoritmului la cererile de reconsiderare. Acest lucru inseamna inlaturarea frustrarilor cauzate de timpul indelung de asteptare pentru ridicarea sanctiunilor Google, chiar daca un anume site a facut toate demersurile pentru a renunta la link-urile daunatoare. Pe de alta parte, va permite penalizarea mult mai rapida a site-urilor ce apeleaza in continuare la tehnici black-hat SEO. Pentru site-uri si domenii ce se bazeaza pe tehnici white-hat SEO pentru promovare, vestea este una mai mult decat imbucuratoare.

Desigur, va fi nevoie si de o gestiune eficienta a acestui update Penguin. Spammerii ar putea profita de cresterile aduse pe termen scurt prin folosirea tehnicilor black-hat SEO, avand siguranta ca odata ce au depus cererea de reconsiderare toate sanctiunile vor fi inlaturate rapid. Desi este doar o speculatie, noul update ar putea avea un efect total opus: ar putea incuraja tehnicile considerate negative in momentul de fata. Probabil cei de la Google au in vedere si aceasta varianta – urmeaza doar sa asteptam de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *