Fonturi icon in WordPress(fara HTML)

fonturile icon sunt de fapt iconite vectoriale. Aceste sunt foarte populare mai ales in cazul designerilor web in mare parte pentru ca acestea arata mai bine decat imaginile bitmap. In cazul fonturilor icon, redimensionarea se face fara pierderea calitatii si fara necesitatea folosirii CSS. Din acest motiv, astazi foarte multe teme WordPress folosesc fonturi icon.

Cel mai notabil, chiar si temele default, Twenty Thirteen and Twenty Fourteen. Oricum, pentru incepatori e poate ca un pic mai complicata folosirea acestor iconuri. Nu si acum cand oferim cel mai simplu tutorial de instalare a acestor fonturi icon. Trebuie sa notati ca toate adaugarile acestor fonturi se fac direct din editorul vizual WordPress si nu ai nevoie de nici o cunostinta HTML sau CSS.

Adding icon fonts in WordPress posts and pages

Pentru inceput ai de instalat plugin-ul WP Visual Icon Fonts. Il gasesti direct din WordPress daca vei cauta exact dupa numele lui. Il descarci, il instalezi si il activezi.

Dupa ce ai facut acest pasi, mergi la Settings respectiv Icon Fonts pentru a alege un set de icon-uri pe care le vei folosi. In acest plugin, sunt integrate doua astfel de fonturi; unui se numeste Font Awesome si se afla deja la versiunea 4.0.3 si celalalt se numeste Genericons.

Ecranul de setari va arata ca in imaginea de mai jos:

Choose an Icon Font to use with your WordPress theme

Dupa ce te-ai hotarat asupra unuia din fonturi, le poti folosi oriunde in WordPress incepand cu posturile si continuand cu paginile, widget-urile sau chiar in fisierele template ale temei. Pentru a folosi aceste fonturi icon va trebui fie sa creezi un post, fie sa editezi un post deja existent.

Vei observa ca acum, langa butonul Add Media mai ai un nou buton numit Icons. Daca dai click pe acel buton vei deschide o casuta din care vei putea alege ce font icon vrei sa folosesti. Mai apoi il poti edita ca si cum ar fi text obisnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *