Factori esentiali pentru continut de calitate

Cu totii cautam continut de calitate, insa multi nu stiu cum arata de fapt. Intr-un efort de a-i ajuta pe cei ce publica continut, Google a lansat o serie de intrebari pe care acestia sa si le puna cand creaza continut, iar Bing a oferit de asemenea cateva resurse si ghiduri pentru conceperea de continut de calitate. Sa vedem care ar fi lista combinata, cum putem identifica si realiza mai usor atat de mult doritul continut de calitate.

1. Ajuta utilizatorul sa completeze o anumita sarcina. Creaza continut targetat spre un cuvant cheie anume, orientat spre client, spre nevoia sa. Intelegerea intentiilor vizitatorilor ajuta foarte mult la realizarea continutului exact conform asteptarilor.

2. Lupta Google contra supraoptimizarii si a aglomerarii de cuvinte cheie a dus la update-uri de algoritmi tot mai inteligente, care identifica sinonimele cuvintelor cheie si frazele cu care sunt puse in legatura. De aceea motoarele de cautare trebuie ajutate pentru a putea descifra mai usor pagina, in acest sens aceasta trebuie structurata corespunzatori in categorii si subcategorii.

3. Intreaba-te daca ai distribui continutul pe care il scrii. In acest fel iti vei putea da seama daca ceea ce ai scris este intr-adevar continut de calitate, va fi ca o autoevaluare.

4. Asigura-te ca ceea ce scrii este relevant. Asta poate ca nu ar mai trebui nici macar precizat, insa fiecare dintre noi a fost luat prin surprindere uneori de postari si reclame care par sa nu aiba nimic in comun cu un domeniu sau o nisa anume. Relevanta nu trebuie sacrificata in detrimentul divertismentului.

5. Verifica inca o data textul dupa ce ai terminat de scris. Indiferent de cat de mult timp faci asta, oricine poate gresi. Oricine poate inversa doua litere sau poate manca un spatiu din cand in cand. Verificarea trebuie facuta obligatoriu, si din punct de vedere gramatical, dar si din punct de vedere al erorilor de redactare.

Are nevoie fiecare blog sau fiecare site de toate aceste criterii? Poate ca nu, insa cu cat se ating mai multe, cu atat sunt mai mari sansele sa indeplinesti cererea de continut de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *