De stiut despre link building

Cine poate spune ca SEO este rapid si usor de facut? Nimeni. Nimeni nu poate sustine ca a face SEO este foarte usor. Exista insa cateva lucruri care pot face acest proces mai putin complicat. Iata cateva dintre ele.

1. Link-urile sunt inca importante. Exista numeroase articole si postari pe bloguri care spun ca link building-ul a „murit”. Orice ar spune unii, nu este adevarat. Lucrurile s-au schimbat insa. Nu se mai poate profita cum se profita inainte de orice tip de link. Cat timp vor exista persoane care sa foloseasca motoarele de cautare pentru a gasi informatii, link building-ul inca va rezista.

2. Cantitatea de link-uri. Nu se poate cunoaste un numar exact de link-uri care va schimba in sensul cresterii pozitionarile in motoarele de cautare. In momentul de fata insa, se pune mai mult accent pe calitatea link-urilor decat pe cantitate.

3. Continutul de calitate conteaza intotdeauna. Cu totii stim expresia „Content is king” (Continutul este regele) – e un lucru foarte adevarat. Cu cat produci mai mult continut de calitate, cu atat mai mult succes va avea si campania de link-building pe care ai pornit-o. Lumea trebuie sa isi doreasca sa citeasca ceea ce scrii, sa distribuie si sa dea link-ul mai departe, deci trebuie sa creezi continut unic, de calitate.

4. Poate dura mai mult decat te astepti. Nu se poate sti numarul de link-uri necesare pentru cresterea pozitionarilor, la fel nu se poate cunoaste exact timpul pana cand schimbarile se vor face simtite. Totul depinde de motorul de cautare si de cat de repede se indexeaza link-urile. Trebuie sa ai rabdare!

5. Pozitionarile scad daca se opreste procesul de atragere de link-uri. In fapt procesul este unul continuu. Motoarele de cautare actualizeaza strategiile si algoritmii constant, astfel continutul si link-urile trebuie tot timpul mentinute relevante. Asadar tine-te la curent cu toate aceste actualizari, fii atent la detalii si strategia de link-building va incepe sa dea rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *