De ce SEO modern necesita gandire creativa, tehnica si strategica

Fara indoiala SEO cunoaste o evolutie continua, domeniul ajungand sa fie integrat tot mai mult in partea de marketing online decat era in alte vremuri. Exista insa cateva conceptii care te pot face sa pleci din start pe un drum gresit.

Adesea intalnit este gandul ca trebuie sa stii programare, sa poti codifica, citi si scrie algoritmi pentru a putea face SEO. In fapt nu e nevoie de aceste lucruri. A sti nu te dezavantajeaza, insa nu ai nevoie neaparat de cunostinte solide de HTML sau CSS pentru a face SEO.

Ceea ce trebuie cunoscut este faptul ca o experienta cat mai buna de utilizare a site-ului este foarte bine corelata cu pozitionari mai bune. Realizand un site care ofera o experienta de utilizare extraordinara, care ofera raspunsuri relevante la cautarile utilizatorilor, inseamna din start angajament din partea lor. Rezultatul? Pozitionari mai bune in cautari.

Pe de alta parte trebuie sa poti si sa privesti o pagina, codul ei sursa, pentru a diagnostica si a realiza ca dintr-un motiv sau altul Google nu vede un anume continut si nu indexeaza bine. Astfel cateva cunostinte de programare nu strica niciodata.

Cum trebuie sa gandesti cand vrei ca site-ul sa aiba pozitionari de top? Continutul trebuie sa fie in primul rand de calitate, iar in al doilea rand trebuie redus bounce-rate-ul. Aceste doua lucruri sunt interdependente, nu poti sa scazi bounce-rate-ul daca ai un continut irelevant. A face insa doar aceste lucruri nu e intotdeauna suficient. Se intampla uneori ca bounce-rate-ul sa fie scazut si continutul superior din punct de vedere calitativ. Totusi pozitionarile nu sunt cele dorite. Mai sunt necesare insa si alte elemente, precum o grafica a site-ului placuta, o utilitate a acestuia prin structurare si abilitatea de a gasi rapid si usor informatiile cautate.

Rezumand, gandirea creativa, tehnica si strategica pentru ca eforturile SEO sa dea rezultate trebuie sa se bazeze pe urmatoarele: experienta on-site placuta, continut relevant si de calitate, recunoastere in domeniu din partea utilizatorilor, activitate pe platformele de socializare si castigarea relevantei in nisa aleasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *