De ce e important sa ai site-ul mobile-friendly

In data de 21 aprilie Google a pus in aplicare un update major de algoritm. Acest update a fost denumit „Mobilegeddon” in mediul online si a fost creeat pentru a oferi pozitionari mai bune in cautari site-urilor care erau realizate si in varianta pentru dispozitive mobile. In ciuda tuturor discutiilor pe aceasta tema, exista inca aspecte care nu sunt intelese pe deplin in ceea ce priveste ce inseamna site mobile-friendly si de ce este un lucru atat de important sa il ai.

Tot mai multe persoane au acces la smartphone-uri si dispozitive mobile in ziua de astazi, iar mediul online a trecut rapid de la navigarea de pe desktop sau laptop pe ecranele tabletelor sau smartphone-urilor.

Un site mobile-friendly trebuie sa respecte cateva reguli de optimizare:

  • trebuie evitate software-uri ce nu pot fi gasite pe orice dispozitiv, cum ar fi Flash.
  • textul afisat trebuie sa poata fi citi fara a fi marit de catre utilizator.
  • potrivirea textului trebuie sa se realizeze automat la ecranul dispozitivului folosit pentru a nu fi necesara derularea pe laterala pentru citirea informatiilor afisate.
  • linkurile si orice alte elemente trebuie plasate la o distanta suficienta pentru a nu fi confundate in timpul accesarii.

Se pune o alta intrebare: de ce e nevoie de optimizare pentru mobil? Si aici motivele pot fi multiple:

  • Se imbunatatesc pozitionarile in cautari pe dispozitive mobile. Update-ul de algoritm de la Google a inceput sa penalizeze chiar site-uri care nu sunt mobile-friendly, oferindu-le celor ce au si aceasta varianta pozitionari mai bune.
  • Experienta utilizatorilor este imbunatatita. Chiar daca pot fi considerate neimportante, cautarile de pe dispozitive mobile se efectueaza in numar tot mai mare. Nu pot fi ignorate pentru ca la un anume punct aceste cautari vor depasi chiar cautarile facute de pe desktop-uri sau laptopuri.
  • La fel ca si in cazul variantelor de site-uri pentru desktop, un site care nu este optimizat pentru mobil poate avea un timp de incarcare mai mare. Acest timp de incarcare indelungat indeparteaza utilizatorii, astfel se impune optimizarea pentru mobil – o optiune mult mai rapida pentru incarcarea site-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.