Cum sa-ti promovezi site-ul

Ai un site si doresti, desigur, sa ai cat mai multi vizitatori si cat mai mult trafic. Iata in continuare cateva modalitati prin care iti poti promova eficient site-ul.

Publicitatea si promovarea site-ului este inclusa in fiecare plan de afaceri din zilele noastre, intrucat lumea se invarte in jurul World Wide Web-ului. Tot ceea ce trebuie sa realizam este faptul ca site-ul poate fi o sursa majora de venit. Cu o promovare corespunzatoare venitul poate fi crescut, iar in acelasi timp vor fi promovate si produsele sau serviciile oferite. Iata cateva optiuni de luat in considerare in acest sens.

SEO – Search Engine Optimization

Trebuie sa te asiguri ca site-ul si continutul sau urmeaza regulile SEO. Astfel va fi mai usor de indexat, crawlerii si spiderii trimisi periodic de motorul de cautare il vor putea verifica mai bine. Procesul SEO confera vizibilitate site-ului, cu cat este mai sus in pozitionari, cu atat va fi mai vizibil pentru mai multa lume, implicit vor veni mai multi vizitatori, produsele vor fi mai bine promovate si veniturile vor creste. Exista multi factori de care trebuie tinut cont in momentul in care se face SEO pentru un site, iar algoritmii si update-urile motoarelor de cautare de multe ori dau peste cap totul. De aceea este recomandat sa contactezi o societate specializata in acest sens.

O alta modalitate prin care poti sa iti promovezi site-ul este Google AdWords. Ai nevoie doar de un cont Google Adwords, exista o investitie pe care trebuie sa o faci, insa rezultatele pe care le vei obtine vor depasi investitia. Dezavantajul AdWords ar fi faptul ca pentru ca acele anunturi sa ramana acolo trebuie mentinuta o plata constanta. Pe de alta parte, procesul de SEO facut pe cuvinte cheie reprezentative nisei va aduce pozitionari de top care se vor pastra ulterior, singura modalitate prin care site-ul ar putea fi depasit fiind investitiile mai mari ale concurentei in acest proces.

Desigur exista o multitudine modalitati pentru promovarea site-ului, aici se numara si Google AdSense sau promovarea prin email – care desi este neglijata, este si ea o metoda foarte eficienta de promovare a site-ului, mai ales pentru afacerile mai mici. Daca toti acesti pasi de urmat pentru promovare sunt prea complicati sau creaza confuzie, poti apela la profesionisti in astfel de servicii care se vor ocupa de partea de internet marketing pentru site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *