Cum sa-ti faci situl rapid pentru Mobile-Friendly

Cu toata nebunia de a optimiza siturile mobile inainte de 21 aprilie, poate deveni foarte usor sa sacrifici eficienta in proces. In caz ca ati uitat, Google a mentionat de mai multe ori ca eficienta sitului este si ea un factor in ierarhizarea cautarilor, mai intai in 2010 pentru siturile desktop si in 2013 pentru siturile mobile. In acest articol va voi prezenta doua lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a mari eficienta sitului.

In primul rand, trebuie sa aveti grija la GIF-urile animate. Desi par o inventie noua, acestea sunt o tehnologie veche de 30 de ani deja; ca urmare, sunt foarte grele de descarcat, mai ales daca GIF-ul este un mic clip. In loc de acestea, puteti folosi un video HTML5, de exemplu. Toate browserele moderne il au la dispozitie spre a fi folosit, iar acest HTML5 despre care vorbesc are doar 10% din marimea unui GIF animat sau chiar mai putin uneori.

Se poate folosi si Imgur, care iti va converti automat animatia intr-un format numit GIFV, ei fiindu-i si gazda. Acest GIFV este, practic, un video HTML5, insa cu o marime semnificativ optimizata.

Un alt sfat pe care il ofer este folosirea a HTTP/2, catre care tot web-ul se muta incet, incet. HTTP/1.1 are deja 15 ani vechime si acest lucru se poate vedea cu ochoul liber – putem observa asta cand analizam conectivitatea intermitenta din dispozitivele moderne, de exemplu. Din fericire, aceasta metoda pentru accesarea informatiilor HTTP/2-ul este deja utilizat de foarte multe servere si sisteme de nagivare. Desi acesta nu reprezinta o adevarata prioritate pentru schimbarile pe care le va oferi algoritmul Mobile-Friendly pe 21 aprilie, trebuie totusi sa il aveti, cel putin, in vedere.

Urmati acesti doi pasi vei reusi cu siguranta sa-ti pastrezi sau sa-ti transformi situl intr-un rapid pentru Mobile-Friendly, fara probleme.

One thought on “Cum sa-ti faci situl rapid pentru Mobile-Friendly”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *