Cum sa schimbi avatarul Gravatar in WordPress

Implementarea gravatar a devenit un obicei din ce in ce mai intalnit in cazul blogurilor WordPress. Din ce in ce mai multi bloggeri urmeaza trendul, incorporand gravatar in blogul lor. Nu numai bloggerii fac asta. Designerii de teme se focuseaza pe afisare gravatarelor in comentarii.

In timp ce bloggerii s-ar putea sa stie despre gravatar si chiar sa aiba un cond, sunt si utilizatori care nu au un gravatar personal asa incat in momentul in care posteaza un comentariu, gravatarul lor este inlocuit de un caracter animat. Pe multe bloguri, poate ca ati vazut imagini gri (de genul no image for profile). In acest articol va invatam cum sa adaugati gravatare custom pentru cei care comenteaza pe blogul tau.

Good Bye Mystery Man

Pe multe bloguri, in momentul in care un utilizator nu are gravatar, imaginea lui este inlocuita cu logo-ul site-ului. Poti face la fel. Pentru inceput, asigura-te insa ca tema ta are activata functia de gravatar.

1. Deschide fisierul functions.php din folderul temei.

2. Lipeste codul de mai jos, in acel fisier:

add_filter( ‘avatar_defaults’, ‘newgravatar’ );

function newgravatar ($avatar_defaults) {
$myavatar = get_bloginfo(‘template_directory’) . ‘/images/gravataricon.gif’;
$avatar_defaults[$myavatar] = „PromovareDeSite”;
return $avatar_defaults;
}

Trebuie sa intelegi variabilele din codul de mai sus.

‘/images/gravataricon.gif este locatia fisierului imagine. Trebuie sa fie salvate in folderul temei pe care o folosesti. Schimba „PromovareDeSite” cu numele pe care vrei sa il dai gravatarului si ar trebui sa fie gata.

3. Incarca fisierul modificat

4. Logheaza-te in WordPress Admin si da click pe Settings respectiv Discussion

Gravatar Settings

Gravatarul tau va afisa semnul pe care il selectezi ca in imaginea de mai sus. Da click pe save si ai terminat.

Nota: gravatarul selectat, va fi folosit doar in momentul in care apar persoane care nu au gravatar. Altfel, se va afisa gravatarul persoanei respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *