Cum sa redirectionezi si sa urmaresti paginile 404 in WordPress

Poate fi o provocare sa iti muti un site dintr-o locatie in alta si nu stii ce sa faci cu link-urile. Pentru aceasta se foloseste de obicei plugin-ul Velvel Blues for WordPress insa daca cineva incearca sa acceseze o pagina din site-ul tau, folosind vechiul URL?

Astazi invatam cum sa redirectionam URL-urile vechi spre cele noi. Cea mai buna parte este ca nu trebuie sa faci nimic cu fisierul tau .htaccess. Redirection este un plugin WordPress care are grija de redirectele 301, tine evidenta erorilor 404 si in general, repara orice problema cu link-urile site-ului tau.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul Redirection Plugin for WordPress. Dupa activare, mergi la tools si da click pe redirection. Aceasta va deschide un ecran ce iti va permite sa introduci adresa vechiului url si cea a noului url, spre care a fi redirectionata prima.

Redirect Plugin

Pentru incepatori, acest ecran simplu ar putea sa fie de fapt mai mult decat neclar. Haideti sa explicam. In sectiunea Match ai 3 optiuni: URL only, URL and referrer, URL and useragent si URL and login status. In cele mai multe cazuri va trebui sa folosesti URL and refer.

Actiunea ar trebui sa fie mereu de redirectionare spre un alt URL. Dupa ce ai introdus informatiile, da click pe add redirection. Mergi la noul URL si asigura-te ca totul functioneaza. Atat timp cat structura permalink e identica, nu ar trebui sa apara probleme.

Acest plugin are deasemenea optiunea de a monitoriza erorile 404. In optiunea Logs vei gasi toate erorile 404 de pe site-ul tau. Poti sa le redirectionezi catre o alta locatie si tot ce trebuie sa faci este sa dai click pe + de langa log entry.

Acest plugin poate sustine redirecturi si pentru posturile modificate. Este unul din acele plugin-uri pe care orice blogger serios ar trebui sa le aiba pe site-ul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *