Cum sa muti Bulk posturi in categorii si taguri in wordpress

Multi incepatori in ale wordpress-ului sunt confuzi in ceea ce priveste categoriile si tagurile. S-ar putea sa sfarsesti cu prea multe categorii si taguri inainte sa-ti dai seama ca faci totul gresit. Problema reala apare in momentul in care vrei sa sortezi lucrurile. In functie de cate posturi ai, acest task poate fi unul extraordinar de greu. In acest articol vom vorbi despre cum poti muta bulk (mai multe odata)articole in categorii si tag-uri in wordpress.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul Bulk Move. Dupa activarea acestui plugin trebuie sa mergi la Tools- Bulk Move pentru a-ti muta articolele.

Moving posts in bulk from one category to another

Acest tool iti permite sa muti toate articolele dintr-o categorie in alta. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi categoria A in partea din stanga si categoria B in partea din dreapta. Dupa asta, doar apasa pe butonul Bulk Move si plugin-ul va transfera automat din categoria A in categoria B.

Similar, poti muta articolele si dintr-o categorie in alta. Doar alege tag-ul din care vrei sa muti articolul si tag-ul in care vrei sa-l muti.

Plugin-ul Bulk Remove doar iti muta articolele dintr-o categorie in alta sau dintr-un tag in altul. Din pacate nu iti permite sa transformi categoriile in tag-uri sau tag-uri in categorii. Daca vrei sa faci asta, va trebui sa urmezi pasii de mai jos.

Pentru inceput va trebui sa instalezi plugin-ul Term Management Tools. Plugin-ul functioneaza fara nici un fel de setari suplimentare.

Mergi la categoriile pe care vrei sa le editezi. Poti combina taguri cu categorii sau alte tipuri de taxonomii. De exemplu poti transforma categorii multiple in tag-uri.

Speram ca cele doua plugin-uri v-au fost de ajutor, mai ales in cazul in care ati inceput cu stangul si ati ramas pe cap cu o tona de categorii pe care nu mai stiati cum sa le editati.

One thought on “Cum sa muti Bulk posturi in categorii si taguri in wordpress”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *