Cum sa inlaturi numerele din URL-urile WordPress

Recent am auzit de o problema frecventa de care se plang multi si anume de mulerele din URL-urile WordPress. Default, WordPress foloseste ID-uri (numere) in loc de cuvinte cheie dragute in URL-uri. Acest lucru e rau pentru SEO. In alte cazuri, WordPress va adauga un -2 in fata articolelor, paginilor sau tagurilor in URL si pur si simplu arata aiurea pentru utilizatori.

In acest articol vom invata cum sa scapam de numerele din URL-urile WordPress.

Structura Permalink URL

WordPress are suport pentru structura SEO friendly a URL-urilor. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi Settings-Permalinks in admin si sa alegi o structura URL pentru site-ul tau. Sunt mai multe optiuni disponibile. Recomandam alegerea unei structuri ce afiseaza numele articolului in URL deoarece este SEO friendly si va ajuta pe altii sa-ti descopere site-ul in motoarele de cautare. Odata ce ai setat structura permalinks trebuie sa-ti salvezi schimbarile.

Setting up permalinks in WordPress

WordPress va schimba automat URL-urile pentru toate articolele deja publicate. Nu-ti fa griji daca ai postat vechiurile URL-uri pe undeva intrucat WordPress la va face redirect automat la cele noi.

Char daca folosesti permalinks-uri dragute acumtot vei vrea sa scapi de numerele din URL in momentul in care vrei sa postezi articole fara titlu. Automat, WordPress va adauga un post ID in cazul articolelor fara titlu. Poti sa-i „spui” manual wordpress-ului ce sa afiseze in loc de acest ID.

Chiar sub campul in care trebuie introdus titlul vei gasi un camp editabil. Aceasta parte editabila se numeste post-slug. Poti sa introduci ce text vrei.

Nota: In post slug poti adauga doar litere, numere si liniute in URL slug.

Editing post slug in WordPress

Posturi si pagini duplicat

Uneori, cand editezi postul custom slug, „-2” continua sa fie adaugat la URL-ul tau. De exemplu daca e sa creezi o noua pagina „Despre”, url-ul acesteia va arata in felul urmator:

http://numesite.ro/despre-2/

Acum ca sa scapi de asta trebuie sa procedezi in felul urmator. Verifica sa nu ai nici o pagina cu numele: „despre”.  Daca ai una in trash, sterge-o pentru ca numai asa poti scapa de -2 din pagina curenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *