Cum sa incepi un blog- Instructiuni pas cu pas

Deci nu ai nici o idee de unde sa incepi nu? Ia ghici, nici noi nu am avut. Eram pur si simplu fara nici un indiciu, la propriu. Cand am inceput primul blog, nu aveam nici cea mai mica idee cum se face.

Vesti bune insa: este mai usor decat crezi.

1. Domeniu si hosting. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gasesti un host si un nume de domeniu. Pentru un singur blog, cel mai probabil iti va fi deajuns cel mai mic pachet pe care il ofera multe firme serioase de host.

2. Tema. O tema buna va oferi blogului tau impozanta pe care o doresti, permitandu-ti sa-ti construiesti imaginea blogului exact cum doresti. Daca nu esti un programator, atunci o tema gata facuta este exact ce iti doresti. In plus, odata ce ai achizitionat o tema, ieftina pentru timpul pierdut de care te scuteste, o detii pe viata. O tema are doua parti: framework (partea din spate) si Child Theme (partea vizibila).

Sunt cateva framework-uri WordPress pe piata insa Genesis, fara nici o indoiala este cea mai buna si cea mai flexibila alegere. Genesis este prima parte a temei tale. Genesis puna la dispozitie o fundatie pentru Child Theme. Doar mergi la StudioPress si achizitioneaza framework-ul Genesis.

Child Theme. Dupa ce ai achizitionat Framework-ul Genesis, vei dori sa gasesti tema Child potrivita (un mod prostut de a spune blog design).

Micile modificari. Odata ce ai domeniul, hostingul, WordPress si tema, vei petrece foarte mult timp modificand tema pentru a obtine efectul vizual pe care il doresti.

Plugin-uri. Pe un site, se pot folosi o multitudine de plugin-uri. Din acestea amintim de plugin pentru Google Analytics, pentru Facebook si Twitter. Dupa ce site-ul estesetat, instalarea unui plugin ia sub un minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *