Cum sa gasesti o companie SEO eficienta

Abrevierea SEO vine de la Search Engine Optimization, proces ce este foarte util pentru proprietarii de site-uri, fie persoane fizice, fie companii sau firme, care doresc sa isi mareasca pozitionarile in motoarele de cautare.

Pozitionarile arata locul pe care il ocupa site-ul, de preferat ar fi sa fie in primele 10 rezultate ce apar in urma unei cautari. Asta inseamna ca cei care cauta dupa un anume termen sau cuvant cheie intr-un motor de cautare, vor fi interesati de primele 5 sau maxim 10 pozitii afisate. Tinand cont de faptul ca exista sute de mii si chiar milioane de site-uri pe diverse domenii de activitate, este important ca si site-ul propriu sa aiba o pozitionare buna si prin urmare si o buna vizibilitate. Majoritatea celor ce efectueaza cautari nu au timpul sau rabdarea necesara sa treaca si la rezultatele celei de-a doua pagini, de obicei se opresc  la primele rezultate.

Site-ului ii este acordata o pozitie in motoarele de cautare in functie de cuvintele cheie folosite si de reprezentativitatea lor pentru nisa si domeniul ales. Daca nu exista posibilitatea de a face SEO pe cont propriu, puteti opta pentru o companie care sa va ofere aceste servicii de optimizare. Exista o multime de firme care fac SEO, insa ceea ce multa lume nu stie este faptul ca nu toti folosesc aceleasi tehnici. Exista metode si tehnici care nu sunt deloc agreate de motoarele de cautare, denumite „Black Hat SEO”, in timp ce metodele foarte agreate se numesc „White Hat SEO”.

White Hat SEO se refera la metode precum codificare corecta, webdesign bun al site-ului, continut de calitate si util, cuvinte cheie relevante, de asemenea actualizarea regulata a continutului si a site-ului.

Printre metodele de Black Hat SEO se numara:

  • imprastierea efectiva de cuvinte cheie fara nici un sens sau logica prin continutul site-ului
  • adaugarea de font invizibil, de aceeasi culoare cu cea de fundal
  • cloaking
  • crearea de domenii-clona care au mai mult sau mai putin acelasi continut (continut duplicat)
  • comentarii de tip spam
  • inscrieri in directoare etc.

Daca veti angaja o companie specializata pe optimizare, asigurati-va ca nu folosesc tehnici de Black Hat SEO. Intrebati exact despre tehnicile si metodele folosite. Acestea trebuie sa fie clare si transparente. Daca nu va explica exact toate detaliile, ulterior puteti avea de suferit, atat compania cat si site-ul, care poate ajunge sa fie chiar penalizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *