Cum sa faci un site bun – partea II

Dupa cum am spus intr-un articol anterior, pentru realizarea unui site este nevoie de un bun design, de continut original si de calitate si de identificarea publicului tinta. Designul placut va atrage vizitatorii, continutul ii va mentine interesati si ii va face sa revina, iar targetarea ii va identifica exact pe cei vizati. Pe langa acestea mai trebuie tinut cont si de urmatorii factori.

Daca ramai bazat pe cod standard HTML, site-ul va avea un aspect uniform in toate browserele. Folosind elemente HTML oferite doar de un anume browser, sunt sanse ca site-ul sa nu arate bine pe altele. De asemenea trebuie sa tii cont si de designul site-ului pentru a putea fi accesat chiar si de pe un browser de pe mobil.

Fii atent si la timpul de incarcare. Site-ul va avea potentiali vizitatori din intreaga lume, cu diferite conexiuni la internet. Design-ul site-ului trebuie realizat in asa fel incat timpul de incarcare sa fie minim, acest lucru este preferat de utilizatori.

Numele de domeniu ales trebuie sa fie unul reprezentativ si care sa poata fi usor tinut minte. Scurt, dar care sa capteze si ideea site-ului in sine. Cine stie? Poate intr-o zi numele de domeniu va deveni un adevarat brand.

Linkurile, atat interne, cat si externe, sunt si ele foarte importante. Referintele interne vor duce de pe o pagina a site-ului pe alta, iar recomandarile venite de pe alte site-uri vor ajuta la mai bune pozitionari in motoarele de cautare.

Foloseste elemente grafice cat mai putine. Crawlerii care citesc site-ul periodic, pentru indexare, acorda importanta mai mare textului decat imaginilor, de asemenea elementele grafice maresc timpul de incarcare a paginii.

Ultimul dar nu cel din urma aspect de care trebuie sa tii cont este SEO. Chiar daca site-ul este extrem de bun, daca motoarele de cautare nu il observa si nu are pozitionari bune in cautari, atunci nu este de nici un folos.

Combinarea tuturor acestor elemente vor duce in cele din urma la un rezultat pe masura asteptarilor. Chiar daca sunt indeplinite toate aceste conditii, trebuie si rabdare. Traficul si vizitele vor aparea in timp, trebuie sa intelegi cum functioneaza motoarele de cautare, sa aplici cunostintele pentru urcarea in pozitionari si sa continui sa oferi continut de calitate. Ai incredere si rabdare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *