Cum sa faci un site bun – partea I

Ce este necesar pentru a crea un site nou si bun? Fiecare webmaster care intra in aceasta lume isi pune aceasta intrebare. Bineinteles raspunsul sta tot la webmasteri, care au creat site-uri renumite, care au urmarit evolutia internetului pe parcursul anilor, de la aparitie si pana in prezent. Odinioara raspunsul era foarte simplu: „Continut bun si original”. Chiar si astazi raspunsul acesta este valid, insa nu este singurul, multe alte lucruri trebuie incorporate intr-o pagina pentru a o face cunoscuta si renumita. Nu exista reguli generale pe web; este un mediu in continua schimbare si dezvoltare, care evolueaza de la o zi la alta, sunt insa cateva linii dupa care se pot ghida, care vor ramane la fel, chiar si pe viitor.

In continuare calitatile ce descriu anatomia unui site de succes.

Continut original si de incredere – este pur si simplu sufletul site-ului. Dezvoltarea continutului pe site trebuie sa fie cea mai importanta preocupare pe care o are un webmaster. Trebuie oferite noul si originalul, intrucat internetul reprezinta o mare de informatii, date si pareri. Asadar informatiile veridice, credibile sau specializate in orice domeniu vor aduce vizitatori care se vor intoarce. Continutul trebuie bine prezentat si calitatea articolelor trebuie sa fie excelenta. Atentie si la greselile de exprimare si cele gramaticale. Actualizarea informatiilor este de asemenea foarte importanta.

Chiar inainte de a incepe site-ul trebuie sa se decida cui i se va adresa acesta, care este publicul tinta. Aceasta va ajuta la crearea si prezentarea corespunzatoare a continutului. Daca se va oferi vizitatorilor exact informatiile care le doresc si intr-o maniera prezentabila, probabilitatea de a-i obtine si fideliza va creste cu siguranta. Chiar daca poate parea dificil, trebuie gasita acea nisa, un segment pe care site-ul sa fie unic, sau chiar daca nu este unic, informatiile pe care le ofera sa fie relevante, prezentate intr-o maniera placuta si sa fie destinate unui segment specific de utilizatori. Trebuie identificata cererea pietei si apoi indeplinita.

Va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *