Cum sa eviti penalizarile SEO in 2016

Vreau sa va vorbesc astazi in principal despre continut, pentru ca pe acest lucru se pare ca se va pune cel mai mare accent in tot ceea ce inseamna SEO in 2016. Cei care sunt interesati despre crearea de continut de calitate, relevant, care sa vanda – atat specialistii SEO cat si cei ai marketingului online, dar si proprietarii de business-uri se incadreaza aici – pot citi in continuare cateva recomandari in acest sens.

Tot mai mult s-a evidentiat ideea de a crea continut care sa determine utilizatorii sa actioneze, atragandu-le in prima faza interesul si mentinandu-l constant. S-a dovedit faptul ca in materie de copywriting pentru SEO cel mai mult conteaza angajamentul utilizatorilor, acest lucru ducand direct la imbunatatirea ratei de conversie – transformarea unei simple citiri a continutului intr-o decizie de cumparare a unui bun sau serviciu.

Titlul articolului este „Cum sa eviti penalizarile in 2016„, asa ca trec la subiect. Iata ceea ce trebuie sa eviti:

1. Articolele automatizate. Exista software-uri care preiau informatii si genereaza ulterior articole sub diverse forme, in baza continutului initial. O astfel de practica era considerata eficienta, mai ales prin prisma evitarii continutului duplicat.continut

Asta se intampla insa acum un deceniu, sau mai mult. In momentul de fata o astfel de practica poate sa duca la penalizari drastice din partea Google. Cel mai bun exemplu este un site care oferea astfel de articole, si care a fost penalizat fara drept de replica in urma unui update Penguin. Prin urmare – de evitat!

2. Stategii ineficiente de cuvinte cheie. Aici este vorba despre un tipar care s-a creat in randul proprietarilor de business. Producatorii de pantofi de dama se vor axa, spre exemplu, pe cuvinte cheie de tipul „pantofi dama + localitate” sau „pantofi dama ieftini”, „pantofi dama la reducere”, „oferta pantofi dama”.

long tailAparitia acestor cuvinte cheie in mod excesiv declanseaza un semnal de alarma la Google, care poate sa sanctioneze – din nou drastic. In momentul de fata au o mai mare prioritate si sunt considerate mult mai eficiente cuvintele cheie long tail, pentru specificitate si pentru faptul ca identifica in mod clar nevoia consumatorului (sursa foto: ahrefs.com). O strategie concentrata pe acestea poate sa ofere rezultate mult mai bune fata de oricare altele.

searchenginepeople.com3. Aglomerarile de cuvinte cheie – si acestea sunt de evitat, si se stia despre acest lucru inca din 2015, insa se pare ca practica inca mai exista, in unele cazuri. Nu pentru mult timp totusi, deoarece noul update de algoritm de la Google – despre care unii spun ca ar fi intrat deja in functiune – sanctioneaza si inlatura sanctiuni in timp real. Asadar, cei ce abuzeaza de aceasta strategie ar trebui sa reconsidere. (sursa foto: searchenginepeople.com).

Aparte de crearea continutului, o strategie foarte periculoasa pentru eficienta procesului de SEO o reprezinta linkbuilding-ul, in cazul in care nu este facut organic. Link-urile de tip spam sunt cea mai mare problema cu care se poate confrunta chiar un website cu renume. Este o strategie de Black Hat SEO si, chiar daca pe termen scurt poate sa functioneze si poate aduce rezultate, pe termen lung poate duce la disparitia unui site din cautarile efectuate in motoarele de cautare.

White Hat SEO si practicile organice, naturale, reprezinta astfel cea mai buna optiune pentru orice proprietar de business si pentru webmasteri. Se pot obtine astfel pozitionarile dorite, pe cuvinte cheie reprezentative unei anumite nise, evitandu-se in acelasi timp penalizarile si sanctiunile date de algoritmii motoarelor de cautare.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *