Cum sa ceri imagini reprezentative pentru fiecare articol in WordPress

Recent, cineva care are un blog WordPress cu mai multi autori, intreba daca exista o posibilitate prin care te poti asigura ca fiecare autor adauga imagini reprezentative pentru posturile lor. Raspunsul este bineinteles da. In acest articol, va vom arata cum sa cereti imagini reprezentative pentru fiecare post in WordPress. Daca imaginea nu este gasita, atunci functionalitatea de publicare va returna o eroare care va cere autorului sa adauge imagine reprezentativa.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este sa instalati si sa activati plugin-ul Require Featured Image. Plugin-ul functineaza fara probleme si nu exista nici un fele de configurare de facut. Doar mergeti la Posts respectiv Add New si vei vedea o notificatie rosie care te informeaza ca postul nu poate fi publicat fara adaugarea unei imagini reprezentative. Vei vedea de asemenea ca butonul de Publish este dezactivat.

Asking user to upload featured image before publishing a post

Acum mergi la upload featured image. Imediat ce faci asta, vei vedea ca notificarea va disparea si butonul de publish va fi din nou activ.

A user can publish a post after uploading a featured image

Aceasta este o solutie foarte simpla si desteapta pentru a rezolva problema. Ne-am fi dorit sa fie un plugin care sa afiseze o lista de genul : to do pe care autorul trebuie sa o verifice inainte de a publica un post insa nu exista. Asta ar face cu siguranta treaba editorului mai usoara.

Speram doar ca acest articol v-a raspuns la intrebarea: Cum sa ceri imagini reprezentative pentru fiecare post in WordPress. Spune-ne cum te descurci tu cu aceasta problema printr-un comentariu in casuta de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *