Cum sa adaugi Google Search intr-un site WordPress

Asa dupa cum ati observat deja pana acum, in ciuda performantei fenomenale a platformei de blogging/ CMS-ului, WordPress esueaza lamentabil pe partea de cautare. Sunt o multime de alte plugin-uri disponibile pentru a imbunatati procesul de cautare insa daca nu vrei sa instalezi 15 doar pentru a imita functionalitatea motoarelor de cautare moderne, este o alta optiune: inlocuieste WordPress Search cu Google Custom Search. In acest articol vom invata cum sa facem exact asta.

Creaza un Google Custom Search engine pentru site-ul tau WordPress

Mergi la Google Custom Search Engine si logheaza-te folosind un cont Google. Odata ajuns acolo, click pe New Search Engine si introdu URL-ul site-ului tau. URL-ul va fi folosit drept nume al motorului de cautare custom, in panoul Google Custom Search Engine. Click pe butonul Create pentru a merge la urmatorul pas.

In apgina urmatoare, vei vedea o notificare care iti va spune ca ai creat cu succes propriul motor de cautare. Ti se va pune la dispozitie o optiune pentru a-l adauga pe site-ul tau. Pentru a adauga acest motor de cautare in site-ul tau, da click pe butonul Get Code.

In pagina urmatoare vei primi codul pentru motorul tau de cautare custom. Copiaza codul intrucat vei avea nevoie de el in urmatorul pas.

Pergi la panoul de administrator al site-ului, Appearance >Editor si click pe searchform.php pentru a-l deschide in editor. Da paste la codul copiat, in acest fisier. Nu-i nici o problema daca fisierul este gol.

Daca site-ul tau nu are un searchform.php, trebuie sa creezi unul, folosind un editor de text ca Notepad si sa il incarci in directorul temei, folosind FTP.

Dupa ce ai dat paste la codul Google Custom Search, tot ce trebuie sa mai faci este sa merggi la Appearance >Widgets si sa adaugi widget-ul search in sidebar. Asta-i tot! Mergi la pagina principala pentru a vedea motorul in actiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *