Cum sa adaugi butoane in WordPress fara sa folosesti shortcode-uri

Multe persoane nu sunt prea familiare cu HTML/CSS. Tocmai din acest motiv, plugin-urile WordPress sunt utile pentru a adauga butoane si tabele. Sunt o multime de plugin-uri ce iti permit sa adaugi butoane in posturi si pagini, folosing shortcode-uri.

Totusi, aceste shortcode-uri sunt greu de amintit si greu de configurat. In acest articol, va vom arata cum sa adaugati butoane in WordPress, fara sa folositi shortcode-uri.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa instalati si sa activati plugin-ul Forget About Shortcode Buttons.

Nota: Acest plugin necesita WordPress 3.9 sau mai nou. Daca folosesti o versiune mai veche, trebuie sa o actualizezi pentru a putea folosi acest plugin.

Odata ce ai activat plugin-ul, doar creaza un nou post sau editeaza unul deja existent si vei vedea in editorul vizual un buton numit Insert Button.

Insert Button button in Visual Editor

Pentru a insera un nou buton in post-ul tau, trebuie sa dai click pe Insert Button. Aceasta va deschide o casuta unde poti sa iti customizezi butonul.

Design your button

Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi textul pentru buton si URL-ul si mai apoi sa alegi culorile de background. Dupa, da click pe meniul Type pentru a alege un stil pentru buton. Poti de asemenea sa aliegi marimea pentru buton de la extra small la extra large.
Daca dai click pe tab-ul icons, atunci vei putea sa vezi iconitele pe care le poti insera in buton, fie inaintea textului, fie dupa el. Aceste iconite sunt de fapt fonturi icon.

Add icons to your buttons

In timp ce faci toate aceste modificari, poti vedea un preview live al butonului tau. Odata ce esti satisfacut cu aspectul, doar da click pe insert.

Vei putea sa vezi butonul exact asa cum va aparea in post, direct in editor. Prin dublu click pe el, in post editor, vei deschide din nou panoul de editare.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa scapati de toate aceste shortcode-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *