Cum iti promovezi mai usor site-ul

Ti-ai facut un site si esti nerabdator sa atragi cat mai mult trafic. Iata cativa pasi simpli pentru a-ti promova mai usor site-ul.

Promovarea online trebuie sa fie parte a fiecarui plan de afaceri, indiferent de nivelul afacerii. Un lucru ce trebuie constientizat este faptul ca site-ul este sau poate deveni o sursa de venit. Venitul se poate creste odata cu promovarea produselor si serviciilor, astfel iata cateva optiuni de luat in considerare.

Optimizarea pentru motoarele de cautare. Trebuie sa te asiguri de faptul ca sunt urmate regulile SEO pentru continut, in asa fel incat crawlerii si robotii care verifica site-ul sa gaseasca totul mai usor si continutul sa fie rapid indexat. In acest fel se obtin si pozitionari mai bune in motoarele de cautare, se creste vizibilitatea site-ului si expunerea sa.

Google AdWords ajuta de asemenea mult pentru cresterea traficului unui site. Exista si o investitie implicata, insa rezultatele sunt pe masura. Google va publica anunturile platite pe toate paginile relevante, in acest fel, chiar daca cineva ajunge pe o alta pagina, exista mari sanse ca si propriul site sa fie mai des accesat.

Google AdSense este de asemenea o modalitate de creare de legaturi intre site-ul propriu si restul www-ului. Anunturile cu bannere sunt postate pe diverse site-uri, un vizitator ce ajunge pe site va putea vedea atat din anunturi cat si din continutul acestuia tot ce il intereseaza.

Nu trebuie sa uitam nici de o alta modalitate de promovare, care desi neglijata poate fi foarte eficienta. Aici ne referim la promovarea prin e-mail. In acest scop trebuiesc trimise oferte, newsletteruri si chiar si mailuri normale care sa includa in semnatura datele de contact si link sau linkuri catre site.

Daca toti pasii anteriori ti se par putin dificili, poti sa angajezi si un profesionist care va avea grija de promovarea si marketingul online al site-ului. In acest fel vei avea mai mult timp sa te ocupi de managementul afacerii si nu va mai trebui sa treci prin metoda incercarilor si erorilor – un profesionist va aduce rezultate vizibile si rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *