Cum a ajuns Google cel mai popular motor de cautare

Google este astazi fara doar si poate cel mai folosit motor de cautare din intreaga lume. Google ca marca s-a ridicat si a ajuns la nivelul pe care il cunoastem astazi prin intermediul motorului de cautare. Despre cum a facut asta si despre cum a ajuns sa fie cel mai popular motor de cautare din lume, vorbim in randurile ce urmeaza.

Pentru inceput, Google s-a facut remarcat pe piata in momentul in care a reusit sa indexeze marea majoritate a site-urilor existente la un moment pe internet, oferind astfel un mare plus in fata competitorilor directi care inca nu aveau posibilitatea de a indexa o baza de site-uri atat de mare ca cea a motorului de cautare Google.

Dupa ce a facut asta, Google a reusit sa imbunatateasca simultan doua aspecte vitale pentru un motor de cautare. Este vorba despre posibilitatea indexarii regulate a site-urilor care sunt actualizate si despre posibilitatea de a oferi rezultate in functie de continutul unor pagini.

Ei bine, din momentul in care au inceput sa apara afacerile online, lucrurile s-au schimbat complet. A fost vorba in primul rand despre faptul ca toate afacerile care intrau in mediul online, doreau sa ajunga pe primele pozitii pe anumite cuvinte cheie si reuseau sa faca asta.

In curand Google a sesizat ca daca nu ia masuri din punctul asta de vedere, isi vor pierde popularitatea. Astfel, de peste zece ani, Google face mereu imbunatatiri la algoritm pentru a oferi cele mai relevante rezultate la toate cautarile efectuate in motor.

Din punctul acesta de vedere, Google s-a descurcat cel mai bine in comparatie cu celelalte motoare de cautare existente. In acest fel, oferind calitate si relevanta, Google a reusit ca in timp de cativa ani bun sa fie primul in preferintele utilizatorilor, atunci cand vine vorba de un motor de cautare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *