Creeaza continut care sa atraga backlink-uri de calitate

Unul din principalele scopuri ale crearii de continut de calitate este cel de a face cititorii, fie ca e vorba de alti bloggeri, de persoane interesate de domeniul despre care stii sau de simpli utilizatori, sa aduca backlink-uri catre site.

Backlink-urile reprezinta unul din factorii cei mai importanti de care se tine cont in motoarele de cautare pentru acordarea pozitionarilor pe cuvinte cheie reprezentative. Spre exemplu, backlink-urile de calitate imbunatatesc pozitionarile in motoarele de cautare, mai mult backlink-uri inseamna o autoritate de domeniu mai buna, iar pe masura ce altii creeaza backlink-uri catre postari diverse, se obtine si mai mult trafic.

Crearea de continut de calitate pare sa fie singura strategie SEO care nu da gres, o metoda ramasa inca valabila pe termen lung. Aceasta ajuta la obtinerea backlink-urilor de calitate, insa nu doar continutul face totul. Pot fi aplicate anumite strategii pentru asigurarea faptului ca acel continut redactat atrage cele mai multe backlink-uri. Astfel:

1. Creeaza postari de tip lista. Acestea sunt simple, prin structura, abordabile pentru orice fel de cititor. Pot fi concepute ca o enumerare sau ca un tip de ghid pentru rezolvarea unei anumite probleme. Astfel de postari au un potential ridicat de a atrage backlink-uri.

2. Creeaza postari de dimensiuni mai mari, cu explicatii detaliate. Chiar daca principiul dupa care te ghidezi este sa postezi articole care depasesc 300 de cuvinte, uneori articolele de dimensiuni mari, scrise in profunzime, cu corelatii si trimiteri multiple, atrag mult mai multe backlink-uri decat o postare normala.

3. Fa inca un pas: creeaza un ghid. Sunt foarte multe cautari bazate pe „Cum sa…”; astfel, poti profita de acest lucru creand un ghid care sa ajute utilizatorii in rezolvarea anumitor probleme.

Aceste trei recomandari ar fi cele mai importante, pentru crearea de continut de calitate si pentru atragerea a cat mai multe backlink-uri. Acestea vor aduce atat un plus de trafic, cat si o vizibilitate si pozitionari mai bune in motoarele de cautare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *