Cereri de reconsiderare esuate – partea a II-a

Dupa cum spuneam si intr-un articol anterior, exista o serie de motive pentru care cererile de reconsiderare transmise catre Google nu sunt aprobate. Majoritatea proprietarilor de site-uri si webmasterilor fac unele greseli pentru care intreaga documentatie transmisa catre Google pentru a ridica penalizarea site-ului este pur si simplu inutila. Continuand seria acestor motive, ajungem la cel de-al saselea punct:

6. A nu privi dincolo de primul link e o greseala. Majoritatea uneltelor prin care se cauta backlinkurile raporteaza doar primul link la care se face referinta cand se face crawl pe o pagina. Daca o pagina contine linkuri multiple, fie ca folosesti Majestic SEO, Ahrefs sau Open Site Explorer, va fi vazut doar primul link.

7. Documentatie prea subtire. Majoritatea SEO si webmasterilor inca se simt inconfortabil in momentul in care se pierd linkuri. Le vine greu sa accepte ca linkuri ce odata au adus beneficii acum au dus la penalizare. De aceea nu le ataseaza documentatiei transmise catre Google pentru cererea de reconsiderare si au de pierdut.

8. Efort insuficient de a inlatura linkurile. Google vrea sa vada un efort consistent ca s-a incercat pe cat posibil inlaturarea linkurilor. Cu cat e mai mare procentajul de linkuri ne-naturale inlaturate, cu atat mai bine. Chiar daca nu pot fi inlaturate toate,  trebuiesc transmise suficiente dovezi ca s-a incercat inlaturarea lor. Impactul va inclina balanta spre acceptarea cererii de reconsiderare.

9. Erori umane si calitative. Se pot intampla tot felul de greseli cand se completeaza o cerere de reconsiderare. Se poate ca unele campuri sa fie incomplete, datele si documentatia sa nu fie transmisa in totalitate si asa mai departe.

10. Dovezi prea putine. De unde sa stie Google ca cererea de reconsiderare este una valida? Este nevoie de documentatie pentru orice pretentie ceruta, de aceea la fiecare actiune, la fiecare inlaturare de link sau incercare de inlaturare a unui link ce a afectat site-ul trebuiesc atasate si dovezi in acest sens.

A elimina o penalizare data de Google necesita o foarte buna intelegere a motivului pentru care a fost facuta. Auditul facut linkurilor poate fi o adevarata provocare, insa trebuie facut corespunzator si totul trebuie dovedit, pentru ca cererea de reconsiderare sa fie aprobata si penalizarea ridicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.