Cercetare Cuvinte Cheie

Cercetari Cuvinte CheieDaca esti detinatorul unui site magazin online de vanzari papuci, ar fi grozav sa fii pe primul loc cu cuvantul cheie „papuci”, nu e asa? Este minunat sa te ocupi cu cuvinte cheie care au 5.000 de cautari pe zi, sau chiar 500 de cautari pe zi, dar in realitate, acesti termeni populari de cautari, compun mai putin decat 30 la % din cautarile realizate pe web. Cei 70 la % ramasi stau in ceea ce numim o cautare „long tail”. Un cuvant cheie „long tail” continte sute de milioane de cautari unice care pot fi realizate in orice zi, insa cand sunt luate la un loc, cuprind majoritatea cererii lumii pentru informatii prin intermediul motoarelor de cautare.

O alta lectie pe care au invatat-o cei care fac marketing din cautare, este ca au invatat ca cuvintele cheie long tail de multe ori se transforma mai bine, fiindca prind oamenii mai tarziu intr-un ciclu de cumparare/ conversie. O persoana ce cauta „papuci” probabil navigheaza si nu este pregatita sa cumpere. Pe de alta parte, cineva care cauta „cele mai bune preturi pentru adidasi Nike”, practic si-a scos portofelul.

Intelegand curba de cerere a cautarii este critica.

Cercetari ale cuvintelor cheie

Resurse. De unde primim toate aceste cunostinte despre cererea cuvintelor cheie si referalii cuvintelor cheie. De la surse de cercetare, ca cele listate aici :

Google Adwords Keyword Tool, Google Trends Keyword Demand Prediction, Microsoft Advertising Intelligence, Google Insights for Search, Wordtracker Free Basic Keyword Demand.

Cuvinte Cheie Google Adword este un punct de inceput comun pentru cercetarea cuvintelor cheie. Nu numai sugereaza ca cuvintele cheie si furnizeaza volume de cautare estimate, dar prezice de asemenea costurile campaniilor platite pentru acei termeni. Pentru a determina volumul anumitor cuvinte cheie. Aminteste-ti ca acestea reprezinta cautarile totale. Depinzand de clasamentul tau si rata de click-uri, numarul actual de vizitatori care il primesti pentru aceste cuvinte cheie este destul de scazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *