Ce trebuie sa stii inainte de a folosi Optimizely

A testa Conversion Rate Optimization(CRO) pentru prima data poate fi o adevarata provocare. Te vei confrunta cu o noua varietate de noi instrumente, fiecare continand o mare gama de trasaturi si caracteristici.

Optimizely este una dintre acele instrumente cu care te vei confrunta destul de repede si prin intermediul acestui articol voi acoperi o serie de lucruri pe care trebuie sa le stii despre optimizare.

Editorul din Optimizely este o unealta folositoare daca nu ai o prea mare experienta de lucru cu codurile. Editorul ar trebui folosit pentru a face simple schimbari vizuale, cum ar fi schimbarea unei imagini, ajustarea transcrierilor sau producerea de schimbari minore legate de aspect.

Daca tu in schimb cauti sa faci schimbari care sa transforme comportamentul paginii mai degraba decat doar niste mici schimbari vizuale, atunci editorul poate deveni cam problematic pentru tine.In acest caz va trebui sa folosesti trasatura „Edit Code” de la subsolul editorului.

Pentru orice schimbari la scara larga a site-ului, cum ar fi completa reproiectare a paginii, Optimizely ar trebui folosit pentru alocarea traficului, si nu pentru editarea paginilor. Ar trebui sa faci urmatoarele:

  • Creaza o noua versiune a paginii in afara Optimizely
  • Incarca pagina de variatie pe site-ul tau. Important: Asigura-te ca pagina de variatie nu este indexata.

Acum vom  avea de-a face cu doua variatii ale paginii noastre: www.myhomepage.com si www.myhomepage.com/variation1

  • Selecteaza meniul de jos al variatiei si da click pe Redirect catre o noua pagina
  • Introdu URL-ul variatiei, aplica setarile in cauza si salveaza experimentul. Acum vei putea folosi Optimizely ca si unealta de testare A/B a managementu-ului pentru a aloca trafic, pentru a exclude traficul/tipurile de dispozitive si a strange date suplimentare de testare.

O problema in legatura cu care va trebui sa fii atent aici de fiecare data cand vei muta sau schimba un element, Optimizely va adauga cate un nou rand cu codul. In schimb, atunci cand vom utiliza editorul, va trebui sa ne asiguram ca vom inlatura orice cod in exces.

Daca vei muta sau salva un element al paginii de mai multe ori, deschide tab-ul <edit code> de la subsolul paginii si sterge orice cod in exces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.