Ce e SEM? Depinde pe cine intrebi

La inceputurile anilor 2000, search engine marketing (SEM) era definit original ca umbrela sub care cadeau atat traficul platit cat si cel organic. Asta e perfect normal pentru ca marketing-ul incorporeaza o gama larga de tactici, inclusiv reclama.

De-a lungul anilor, oricum, search engine marketing-ul a inceput sa insemne lucruri diferite, in functie de persoana pe care o intrebi.

De ce nu exista un punct comun pentru definitia SEM?

Definitia SEM este surprinzator de diferita, chiar contradictori potrivit motoarelor de cautare. La scurta vreme dupa ce SEM-ul si-a facut aparitia in online, a devenit sinonim cu cautarea platit, cel putin pentru cateva autoritati si multe firme din industrie.

O intreaga industrie a fost construita sun contextul SEM ca practica a cautarilor platite. Totusi, pentru multi, SEM defineste un subiect mai larg, incorporand SEO, cautarile platite si alte tehnici de impact pentru vizibilitatea in motoarele de cautare.

Definitia SEM-ului oferita de Wikipedia spune asa: SEM este o forma de internet marketing care implica promovarea site-urilor prin cresterea vizibilitatii in rezultatele din motoarele de cautare, prin optimizare si promovare.

SEM poate folosi SEO care ajusteaza sau rescriu continutul unor pagini pentru a creste pozitionare in rezultatele din motoarele de cautare.

Sempo defineste SEM ca:

O forma de internet marketing care cauta sa promoveze site-uri prin cresterea vizibilitatii lor in rezultatele din motoarele de cautare. Metodele SEM includ: SEO, anunturi platite, reclama contextuala si includeri platite.

Search Engine Watch defineste SEM drept cautare organica si platita. Oricum, posturile despre SEM, instruirea si reclamele sunt mai mereu relationate cu cautarile platite.

Voi ce spuneti? Ce este SEM-ul si care sunt cele mai bune metode de a va folosi de SEM pentru a aduce rezultate pozitive site-ului vostru? Lasati un raspuns in sectiunea comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *